April 2017

Een weekje Frankrijk, waarin we zo ongeveer elk seizoen aan weer hebben meegemaakt. Op de dag van aankomst was het aangenaam lente weer. We konden nog buiten zitten. De dagen daarna werd het zomers warm en konden we zelfs ‘s avonds nog buiten eten. Daarna kregen we een aantal gure dagen met regen en leek het wel herfst. Op donderdag begon het zelfs te hagelen en leek het wel winter. Op de laatste dag kwam het voorjaar weer terug en konden we nog lekker van de zon genieten.

Gras is goed zijn gang gegaan Bij aankomst En het ziet er weer netjes uit Donkere wolken van een hagelbui

Natuurlijk was het eerste wat gedaan werd de tuin. Doordat het al enige tijd niet geregend had, was de grond wel erg hard en was het dus zwaar werk. Maar aan alles komt een eind. Zo ook aan het opruimen van de tuin.

als dat allemaal appels worden, dan maken we appelmoes Een bosje basilicum in de tuin Weer heel wat onkruid uit de tuin gehaald De kast heeft zijn plekje gekregen

Tijdens de pauzes werd er volop van de omgeving genoten en zagen we weer eens de smaragdhagadis. Zelfs 2 tegelijk. En er liep er een over de veranda. Dus ja, die moesten wel op de foto.

smaragdhagadis smaragdhagadis

En er werd verder gegaan met de bijkeuken. De vloer krijgt een kleurtje. Meer om het stof tegen te gaan als dat we er een blitse kamer van willen maken. Het resultaat mag er zijn.

Het begin Alles blijf je verzetten Op de helft De bijkeuken vloer heeft een kleurtje Raam voorzien van plakplastic.

Het keukenblok werd vastgezet en ook het terras voor de deur werd een heel eind gelegd. Tot de tegels die we hadden op waren. Zelfs de tegels die naast het huis begroeid onder een laag onkruid werden gebruikt en nog komen we er zo’n 30 te kort.

Wat een puinhoop Het schiet al lekker op Nog een stukje Het pad voorzien van wat zand

In de omgeving zijn we op zoek gegaan naar een kasteel waar we op een rommelmarkt een kaart van hadden gevonden. Aan de oude buurman was gevraagd waar dit ongeveer zou moeten  liggen en na wat speurwerk zijn, hebben we hem gevonden. Leuk om weer eens over andere wegen in de omgeving te rijden. Je komt dan de mooiste plekjes tegen.

zomaar ergens in de omgeving kasteel les miniers waar we naar op zoek waren