April 2022

Het is altijd spannend om de eerste keer in een nieuw jaar naar Frankrijk te gaan. Is alles nog heel? Wat is er in de omgeving veranderd? En dat soort zaken.

Het eerste dat ons dit jaar opviel was dat al het hout opgeruimd was. De buurman gaf aan dat iedereen wel blij was dat het nu eindelijk achter de rug was. Ondanks dat het niet veel drukte gaf, was het verstorend. Nu moeten de palen voor het prikkeldraad nog gezet worden en kunnen de koeien weer de wei in.

Het was voor het eerst dat we zoveel bloesem zagen in de tuin. Meestal waren de fruitbomen al uitgebloeid

De tuin zag er op zich goed uit, maar toch kost het de nodige tijd om het allemaal op te ruimen. Laura was veel aan het snoeien en knippen. Gelukkig was het goed weer en konden we dat prima opstoken. Na wat werk ziet de tuin er weer goed uit.

Het plan was om deze vakantie wat meer te lopen en wat grotere afstanden af te leggen. We hadden 2 stoeltjes gekocht die heel klein en licht zijn om mee te nemen en die goed passen in de rug zak. In Nederland hadden we het al een keer geprobeerd en dat beviel goed. Daarom nu ook in Frankrijk uitproberen. De eerste keer zijn we naar Chatelus gelopen. Een flinke wandeling, maar niet al te veel heuvels. De tweed liepen we via Morel wat aan de andere kant van de heuvel ligt en hoewel de afstand korter was, kostte het meer moeite.

Maar met het prachtige weer was het geen straf om lekker buiten bezig te zijn.

Naast het wandelen en het tuinieren, hebben we ook bijna elke dag kunnen genieten van een maaltijd bereid in de Dutch oven op open vuur. Gezellig bij het vuurtje een glaasje port of wijn drinken en dan tegelijk het eten bereiden, is erg leuk om te doen. Het gaat alvast niet vervelen.

Naast het genieten van het weer, hebben we ook nog het stuk pad wat we de vorige vakantie hadden voorbereid, voorzien van nieuw cement. Dat kan er ook weer een aantal jaar tegen.

Voor de kruiden had Laura naambordjes op steen geschilderd. Dat ziet er leuk uit.

De grote vrachtwagens voor het hout hadden wel weer de zijkant van de weg beschadigd. We hebben er nu twee grote witte stenen neergelegd, waardoor we hopen dat men de bocht iets ruimer neemt.

Op zaterdag zijn we nog naar een hele grote brocante geweest in Charroux. Het plaatsje waar we al eerder zijn geweest en waar onder andere mosterd wordt gemaakt. Er was enorm veel te zien en het was er een drukte van belang. Heel gezellig. En natuurlijk ging er weer een barometer mee naar huis toe. Niet de grootste die we gezien hadden, want die was ongeveer 1 meter 60, maar wel weer een mooie.