April 2023

Ze gaven goed weer af voor deze week, dus we waren heel benieuwd hoe het zou gaan. Het eerste dat ons opviel was dat we internet hadden in de woning. Later bleek dat er een zendmast bij was gekomen, die voor een veel betere dekking zorgt. Wel zo prettig.

Het weer zat inderdaad mee en we konden lekker aan de gang in de tuin. Naast de normale werkzaamheden, hadden we een passiebloem meegenomen vanuit Nederland en hadden we van Thomas en Brigitte enkele frambozen plantjes gekregen.

Voor mijn verjaardag had ik een boek gekregen over wildplukken en het was de tijd voor kleefkruid. De toppen van kleefkruid zijn te eten en uiteindelijk heb ik er een taart van gemaakt. De smaak was nog wat twijfelachtig, maar het is denk ik ook een kwestie van wennen.

Koken konden we buiten doen. Het was er goed weer voor. Soms vielen er wat spetters, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden een groot rek gekregen en dat moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Het zal zeker meer gebruikt gaan worden, als we op openvuur kunnen koken. In de zomer zullen we dat maar niet doen.

Naast al het moois, bleek ook dat de haag heel veel bruine bladeren had. We hopen niet dat dit een ziekte is, waardoor de hele haag gaat verdwijnen. Daar zal onderzoek naar gedaan worden.

Bij de garage hebben we een haakje geplaatst, zodat het makkelijker is om de deur open te houden als je er met de auto in of uit rijdt.