December 2013

De laatste dagen van 2013 wilden we graag in Frankrijk door brengen. Tenminste zolang er geen sneeuw zou liggen. In het begin van de maand was dit namelijk wel het geval en het dikke pak sneeuw zorgde voor veel problemen. Doordat de bomen nog blaadjes hadden, konden ze het gewicht van de sneeuw niet aan en zijn er heel wat bomen geknapt. Mensen hebben een week zonder stroom gezeten en er waren delen van wegen die enkele dagen afgesloten moesten worden om alle omgevallen bomen weg te halen. Gelukkig werkte het weer mee en vertrokken we na de kerstdagen naar LePaysBas. Het was er behoorlijk koud binnen, maar na de kachel flink te hebben opgestookt en de electrische kachels erbij te zetten als extra bron van warmte ging het vrij snel. Bij terugkomst van de boodschappen, was het er goed vertoeven. De kamer werd steeds meer in de decembersfeer ingericht met kaarsjes, sterren en zelfs mistletoe oftwel Maretak/mirre dat volop daar te vinden is. Alleen het verkrijgen was nog een klus omdat het meestal nogal hoog in de boom zit.


De dagen zelf waren wisselvallig wat het weer betreft. Af en toe heel wat regen en af en toe heel wat zon. Zelfs zo lekker dat we nog even buiten hebben gezeten. Dit kon alleen omdat er bijna geen wind stond. Zodra die opstak, voelde je dat het winter was. Maar soms was het ‘s nachts erg koud en zag het gras wit.

We hadden voor deze week geen werk gepland. Het zou echt enkele dagen relaxen worden en wat leuke dingen doen. Natuurlijk zijn we wel even in de tuin bezig geweest. Zo is de druif gesnoeid en een begin gemaakt met de stokplaats. Maar dat is toch ontspannend? De mol was trouwens ook goed bezig geweest.

Een van de leuke dingen die wel gepland was, was een bezoek aan le pre bonnet. De dames volgende het wel en wee van hen al geruime tijd op de voet en hadden een afspraak gemaakt om daar langs te gaan. Het werd een hele gezellige middag met veel verhalen over en weer over het grote avontuur in Frankrijk. En natuurlijk konden we nu het huis in het echt bewonderen. Wat is daar veel werk in gaan zitten. Wat ons betreft krijgt het een vervolg.

Een andere leuke bezigheid is natuurlijk Geocaching. Deze keer waren het er maar een paar, maar wederom een leuk plekje ontdekt. En er moest nog wat moeite gedaan worden ook om de cache te pakken te krijgen.

Ook op deze manier van het huis genieten is ons enorm goed bevallen en is voor herhaling vatbaar.