Februari 2013

We wisten niet precies wat we konden verwachten deze week. De voorspellingen een week eerder gaven aan dat het een aardige temperatuur zou kunnen worden, maar in de loop van de week veranderde dat. We waren dus voorbereid om een week binnen of buiten bezig te kunnen zijn. Binnen zou het vooral schilderen worden en buiten vooral de tuin.

Op weg begon het bij Parijs al wat te sneeuwen. Dat is nog een aardig eindje uit de buurt dus het kon nog alle kanten op. Aangekomen in Gouttelange bleek ook daar dat het wat gesneeuwd had en het zag er mooi uit met een klein laagje sneeuw. Nadat we die zaterdag terug waren van boodschappen doen, begon het weer te sneeuwen en dat bleeft duren tot aan zondag avond. Ondertussen was er zo’n 10 Cm sneeuw gevallen. Wat zag alles er prachtig uit. Ondanks dat het zijn ongemakken met zich meebrengt, genoten we van de omgeving.

Binnen waren we lekker aan het stoken gegaan. De open haard brandde de hele dag en ondersteund door de paar electrische kachels was het al snel aangenamen in huis. Gedurende de nacht koelde het wel af en de vloer bleef nog lang koud, maar we merkten dat het elke keer makkelijker op temperatuur kwam.

Door het weer was het wel duidelijk wat er gedaan zou worden. Of tenminste wat Laura zou gaan doen. Schilderen. Ik mocht helpen met schuren en heb de eerste laag van een deur mogen doen, maar daarna hield het voor mij snel op. Het is zeker niet mijn specialiteit. Laura heeft de rest van de muren gedaan, de deur van douche en wc zijn nu mooi wit en de bovenkastjes van de keuken hebben een lichtere kleur gekregen.
Wel zijn er ook wat andere kleine klusjes gebeurd zoals wat plaatjes boven geplaatst bij Thomas zijn kamer, brandmelder gemonteerd en dat soort klusjes.

Het was dus eigenlijk wel een rustig weekje. En als het dan opeens mooi helder weer wordt, zie je de temperatuur gelijk oplopen. Donderdagochtend was het nog min4 graden. In de middag was het opgelopen tot 16 graden. Natuurlijk wel in het zonnetje en uit de wind. Een heerlijke dag om het dagelijkse portje of whiskey buiten te drinken. Ook een dag om toch nog wat buiten te kunnen doen, zoals een deel van het terras voorzien van extra schroeven (totdat het doosje weer leeg was), de dakgoot vast te zetten en de brievenbus te monteren.


Voor Thomas was het weer een heel andere soort week. Ook hij kon weinig buiten doen, maar heeft zijn tijd goed besteed aan het ontwerpen van de nieuwe website met een uitgebreid Content Management Systeem er achter. Alles zit nu in een database en wordt op allerlei technische formules eruit gehaald en aan jullie getoond. Persoonlijk ben ik er erg trots op dat hij dit voor elkaar heeft gekregen.