Februari 2016

Het beloofde deze dagen niet al te veel weer te worden. Maar dat is te verwachten in februari. Daarom hadden we toch wel een lijstje gemaakt met dingen die we in huis wilden doen.
De dag dat we aankwamen was het eigenlijk erg aangenaam. We konden zelfs buiten zitten voor de lunch al was de wind wel wat hard. Die bleef de hele week nadrukkelijk aanwezig. Soms wat harder, soms wat minder. En voor de rest kwamen er met grote regelmaat buien over. In een enkel geval met wat hagel en sneeuw. Toen we naar Roanne gingen, hebben we gezien dat de hoger gelegen delen wel wat sneeuw hadden. Ook vanuit huis zagen we op een ochtend dat de toppen van de bomen op de berg besneeuwd waren.

De heleborus had veel meer bloemen als eind december Krokussen zijn altijd vroege bloeiers Een appel voor de vogels

Je ziet haast niet dat de boomtoppen sneeuw hebben. soms scheen het zonnetje

Een van de grootste klussen was het opnieuw aanleggen van stroom in de schuur en garage. Daarbij wilde we graag een hotelschakling, zodat je zowel in de schuur als in de garage de plafond lampen aan en uit kon doen. Dat was een heel werk. Door de hotelschakeling en omdat we ook stroom achter in de garage wilde hebben, moesten er aardig wat draadjes door de buizen heen. Maar het is allemaal gelukt.

Een weerwar aan draden De eerste lamp in de garage hangt Ook bij de werkbank moest stroom komen

Ziet er nu netjes uit De achterkant met lichtknopje en stopcontact

Daarnaast is de buitendeur nu ook netjes wit, al het tuingereedschap hangt en het schoenenkastje is zover af als dat nu mogelijk was.

De voordeur is netjes geworden Al het tuingereedschap hangt Schoenenkast in opbouw

De status tot nu toe

Maar natuurlijk hebben we ook vooral uitgerust. Genoten van de openhaard, een lekker glaasje drinken, eten en elkaar. Soms is dat gewoon wel eens nodig.