Grenoble 2018

Het uitzicht
Op zaterdag 11 Augustus zijn we vertrokken voor een korte vakantie bij Grenoble in de buurt. Het huisje staat in de hameau Romage en kijkt uit over Grenoble. De reis was leuk. We hebben geen snelwegen genomen en daardoor zie je veel van de omgeving. Ook veel rotondes. Terug zullen we toch maar wel over snelwegen gaan, omdat het nogal wat langer duurt.
Het laatste stukje was even zoeken, maar we waren er ruim op tijd. De woning is de onderste verdieping van een groter huis. De eigenaren wonen er boven. We hadden meer dan ruimte genoeg voor ons tweeen en het uitzicht was prachtig.

Het uitzicht
De woning in zijn omgeving De woonkamer de keuken

We hadden ons voorgenomen om een aantal dingen te doen en als we onderweg waren nog te kijken voor andere mogelijkheden.

Zondag 12 augustus
Vandaag stond een bezoek van de passerelle de Drac op de planning. Dit is een hangbrug over een meer. Maar voordat we daar naar toe gingen, brachten we een bezoek aan Vizille. Daar staat een groot kasteel met een enorm park en het Musee de la Revolution Francaise. Ondanks dat het warm was, hebben we er van genoten.

Het kasteel waterrad bij het kasteel Zelfs borden uit nederland waren er te zien Een ingerichte kamer uit die tijd

Daarna was het een leuke rit naar de Passerelle. We hebben geparkeerd aan de doorgaande weg. Het was er behoorlijk druk en hadden nog net een plekje. Daarna zijn we op het gemakje naar beneden gewandeld. Ondertussen zagen we de brug regelmatig liggen. Dat was een mooi zicht. Ook over het meer. De brug zelf ben ik niet over gegaan. Ik had meer last van hoogtevrees dan ik had verwacht. De weg terug was een stuk zwaarder. Het was warm en de weg liep vooral omhoog. Na de nodige keren stoppen waren we weer bij de auto. We hebben nog even gekeken of we dichterbij het meer konden komen met de auto, maar het was er zo enorm druk dat er geen plekje meer vrij was.

de brug van een afstand en van dichtbij het uitzicht

Maandag 13 augustus
We hadden het plan om de grotten van Choranche te bezoeken. Een van de mooiste grotten werd ons verteld. En dat was niet gelogen. We hebben al meer een grot bezocht, maar deze was voor ons toch wel de mooiste. Kijk maar naar de foto’s. De tour was niet al te lang en volledig in het Frans. Wel hadden we een Nederlandse uitleg op papier gekregen en konden er vragen op zijn Engels gesteld worden.
De weg naar de grotten toe was schitterend. We reden onder overhangende rotsen en hoe het zou moeten als er een tegenligger zou komen was voor ons soms een raadsel. De terugweg hebben we een andere route gekozen. Daarbij kwamen we langs enorme walnotenbomen velden. Op een heel andere manier weer erg mooi.

Omgeving bij de grot een groot meer in de grot de dunne stalagtieten waarom de grot beroemd is Nog veel meer moois Het blijft fascinerend

Maar voordat we terug gingen, zijn we nog gestopt in Pont-en-Royans. Een klein dorp dat vooral door de huizen ons leuk leek om te bezoeken. We hebben daar ook heerlijk gegeten.

Een blik op Pont-en-Royens En de andere kant van de brug We hebben er lekker gegeten

Dinsdag 14 augustus
De dag van de terugreis, maar we wilden wel langs Chartreuse. Daar is in een oud klooster een tentoonstelling over de kartuizers. Een stuk verderop ligt ook het klooster waar de monniken wonen. Deze is echter niet te bezoeken en kun je alleen van buiten af zien. Omdat we nog terug zouden moeten rijden, zijn we daar niet naar toe gegaan. Het museum geeft via een audioguide enorm veel informatie over het leven van de kartuizers. Erg interessant om dit te horen. Daar natuurlijk ook nog een flesje Chartreuse meegenomen. Een kruidenbitter van 40%. Er zijn nog andere versies die wat sterker zijn. Het is best lekker, maar niet iets dat we volop zouden gaan drinken.

De omgeving is erg rustgevend Het klooster Een kapel

Na een geslaagde vakantie waren we toch weer blij om bij onze woning in Gouttelange te zijn voor de rest van onze vakantie.