Herfst 2011

We waren erg benieuwd hoe de woning er uit zou zien. Mijn schoonouders zijn er na ons 3 weken geweest en er zijn heel wat klussen gebeurd. Ik durf het woord klusje niet te gebruiken omdat het veel meer werk was dan er aan het begin gedacht werd. We hadden natuurlijk wel foto’s gezien van wat er gebeurd was, maar ja echt zien is toch heel anders. En het waren nogal wat zaken. Een kleine opsomming (waarbij ik er vast vergeet)

 • De sloten op de achter en voordeur
 • De plint onder het aanrecht en de zijkanten van het aanrechtblad
 • De schuur/garage deur naast het huis
 • De plinten op de slaapkamers
 • Het Douche raam
 • De trap leuning
 • en ga zo maar door.Het zag er allemaal prachtig uit. De deur bijvoorbeeld. Die kon je eerst met enige moeite zonder sleutel openkrijgen. Nu is er heel wat meer voor nodig om daar binnen te komen. Aangezien er steeds meer gereedschap in ligt, is dat toch wel een veilig gevoel. Hieronder enkele foto’s

  Daarnaast was de aannemer nog geweest om de insert verder af te werken. Na wat schilderwerk, ziet hij er nu prima uit en we hebben er flink van genoten gedurende deze vakantie.


  In deze herfstweek hebben we nog meer gedaan dan de kachel spuiten. Heel veel tijd is gaan zitten in de tuin. Het onkruid groeit snel, hoewel we vinden dat het op de stukken waar we planten hebben gezet steeds minder wordt. Daarnaast willen we paden maken van stenen die we in de tuin tegenkwamen met daartussen cement om verspreiding van onkruid van daaruit te voorkomen.
  We hadden heel wat planten uit Nederland meegenomen (dakkoffer vol). Je begint nu te zien dat de tuin wat voller wordt met planten. Verder hebben we weer een stuk gras ingezaaid.
  Een andere (zware) klus was de wanden voorzien van een korrel structuur. Het ging allemaal niet zo heel eenvoudig, maar het resultaat mag er wezen. De wanden boven de keuken zijn helemaal klaar en de rest van de muur is flink opgeschoten.


  Verder hebben we de drempels aangepast. Deze liepen schuin naar binnen toe en daardoor was het mogelijk dat er bij een flinke regenbui, water naar binnen liep. Daarnaast sloot de drempel niet helemaal tegen de deur. Hierdoor was er nog een flinke kier, waardoor ongedierte makkelijk naar binnen kon.
  Om de drempel te verhogen moest de waterdorpel eraf. Dit was nog niet zo eenvoudig, omdat de schroeven niet los wilde. Op advies van mijn schoonvader hebben we met een flexibele ijzerzaag het toch voor elkaar gekregen.

  En natuurlijk hebben we verder volop genoten van het ongewoon mooie weer en de open haard.