Herfst 2013

19 oktober de herfstvakantie begint. We zijn weer in Frankrijk aangekomen, het is heerlijk weer zo mooi zelfs dat de korte broeken en hemdjes uit de koffer komen. De nodige planten zijn weer in de dakkoffer uit Nederland meegekomen, de prijs in de Franse tuincentra is het dubbele als bij ons.
Dus aan de slag in de tuin onkruid wieden, wat snoeien, nieuwe planten poten, gras maaien en natuurlijk een boom omzagen. Ook werd er nog wat hout gekliefd van een boom die al eerder was omgezaagd. De takkenhaag werd groter gemaakt en het nodige afval werd weer opgestookt.
Een nieuwe strimmer op benzine werd aangeschaft, deze is wat sterker als de oude die op elektrisch werkte. Thomas heeft hem uitvoerig getest.


In september waren onze ouders nog een paar weken geweest en hebben weer het nodige werk verricht, op het terras is elektriciteit aangelegd, bij de voor en achterdeur zijn latten in de sponning gemaakt + netjes afgewerkt, ook zjn er boven bij de deurstijlen afdeklatjes bevestigd wat er erg netjes en mooi uitziet. De tuin werd natuurlijk ook keurig bijgehouden. En nog een aantal dingen.


Met de stroom op het terras zijn we verder gegaan, we wilde graag verlichting op het terras en twee terrasverwarmingen die op de muur bevestigd moesten worden Dat is gelukt we hoeven nu geen kou meer te lijden als het eens wat frisser is. Binnen is er ook nog wat gedaan, de vensterbank kreeg een kleurtje en wat bescherming. De achterdeur ging in de grondverf. Tussen door hebben we natuurlijk gecashed genoten van de rust en het mooie weer. Een week is snel om dus alles werd in gereedheid gebracht voor de winter, water afgetapt en anti vries in de wc-pot en de sifons.
De terugweg naar huis verliep niet helemaal voorspoedig bij Lille hadden we een aanrijding, gelukkig bleef het bij blikschade.