Herfst 2014

Deze week zou de verloofde van Thomas, Rowena, ook mee gaan naar Frankrijk. Zij wilde wel eens zien waar Thomas zoveel tijd doorbrengt en wat hij daar allemaal gedaan had.

We hadden heel veel geluk met het weer. Dit was uitzonderlijk goed. Elke middag konden we buiten lunchen en pas als de zon achter de heuvel verdween werd het wat kouder.


De tuin was iets meer werk dan gehoopt. Dit hadden we eigenlijk al wel verwacht. Het was een groeizaam weer geweest voor zowel de planten als het onkruid. En dat was te merken. Toch zagen we al snel het resultaat.

De garage was bijna opgeruimd en het hout dat er nog in lag hebben we lekker op kunnen stoken. Een warm vuurtje aan het eind van een drukke dag met daarbij een biertje of een portje maakt het helemaal vakantie.

Tijdens deze week hebben we met de buurman ook afspraken gemaakt over de pakeerplaats en de schuur/garage. De eerste zal waarschijnlijk al spoedig gebeuren. De man die het gaat doen, had er tijd voor en wilde het eigenlijk spoedig doen. Het tweede is wat ingewikkelder en de buurman maakt daar eerst nog een offerte voor. Als alles goed gaat is deze voor de vakantie in Februari klaar en zou hij in het voorjaar van volgend jaar tijd hebben.

Vandaar dat we alvast wat ruimte hebben gemaakt. Het hout onder het ijzeren afdak hebben we opzij gelegd. De stenen voor het pad hebben we een andere plek gegeven zodat hij er makkelijker bij kan en de stronk die er nog stond, heeft Thomas afgezaagd.

Daarnaast zijn we een aantal dagen op pad geweest. Ten eerste om Rowena de omgeving te laten zien en ten tweede om wat caches te kunnen doen.

Al met al een ontspannen gezellige week met natuurlijk een afscheid voor een wat langere tijd. De eerst volgende keer zal pas in het voorjaar worden.