Herfst 2015

Zodra de winter nadert, wordt het tijd om de boel goed te gaan afsluiten. Dat doen we elk jaar in Oktober en deze keer was het de laatste week van de maand.

Het eerste wat we natuurlijk deden toen we aankwamen, was rondkijken. Even zien wat Pa en Ma allemaal hadden uitgespookt en hoe dat er uitzag. Veel mooier dan op de foto’s die ze ons hadden laten zien. Alles sluit en kan nu goed op slot. Het ziet er prachtig uit.

Het gerepareerde deurtje van de waterput. Hij kan nu netjes dicht Een knip op de deur bij electriciteitshok. Hier hoeft geen steen meer voor Het kapote ruitje is nu ook weg.

Je zou nog niet zeggen dat de winter er aan zit te komen, want het was prachtig weer. Je zou zo nog je korte broek aan kunnen. ‘s Ochtends was het natuurlijk wel wat fris, maar het zonnetje scheen zo veel, dat de temperatuur lekker opliep.

De tuin heeft een grondige schoonmaakbeurt nodig Ook hier is het onkruid goed gegroeid En vanuit een andere hoek ziet het er niet beter uit

En dat het mooi weer was, was wel te zien aan de tuin. Het onkruid was veel harder gegroeid dan verwacht en we zijn er dan ook dagen langer mee bezig geweest om het op te ruimen, dan verwacht. We hadden het ook kunnen laten, maar dan hadden we er volgend jaar dubbel plezier van gehad.

Al snel is het eerste hoekje schoon. Wel blijft het bladeren regenen Kijk zo ziet het er beter uit Ook werd er het nodige gesnoeid Als het gras gemaaid is, is het ook al een ander zicht En elke morgen van dit soort weer. Heerlijk toch? Pruimenboom gesnoeid en struikjes klaar gemaakt voor volgend jaar. Ook de appelbomen kregen een flinke knipbeurt Dit zag er niet uit toen we kwamen. Nu zie je de plantjes weer En natuurlijk kampvuurtje

En we konden nog oogsten. We hadden pepers, kalebassen en komkommers.

Heel wat komkommers. Al lijken ze wel op grote augurken Een voorraadje pepers En een gedeelte van de kallebassen

Tegen een uur of 4 gingen we maar aan een drankje omdat rond 5 uur de zon zou verdwijnen en dan de temperatuur naar beneden gaat. Dat is toch altijd wel gezellig.

Wat een prachtige herst kleuren Het blijft mooi om hier te zijn en te kijken Zo tijd voor kaas, worst en drank

Naast de tuin, cachen en de gezelligheid, hebben we ook nog wel iets gedaan. Thomas heeft er nog een boom uitgehaald, Laura heeft het heel wat hang en sluitwerk geverfd en de bomen gesnoeid en ik heb een muurtje gezet om de grond tegen te houden en nog wat opgehangen.

De schanieren zijn geverfd Dit ziet er toch veel beter uit als toen we kwamen? De garage deur. Ook hier kwam de zwarte metaallak goed van pas Het deurtje van de waterput, maar nu met zwarte scharnieren Ook de luiken aan de achterkant kwamen aan de beurt. Geen vakantie zonder het nodige zaagwerk De houtstapel groeit weer een beetje Fundering voor een klein muurtje En het muurtje met de plantjes. Grond kwam uit de compost hoop. Mooie grond geworden De trap heeft ook een plekje gekregen

Nu mag het winter worden. De leidingen zijn zover leeg, de deuren en ramen zijn dicht en de electriciteit is er af. Er kan niets misgaan.