Herfst 2016

Al is het tot nu toe nog heerlijk weer geweest, het werd voor ons tijd om de boel in Frankrijk af te gaan sluiten.
De reis er naar toe was erg mistig. Eigenlijk vanaf het begin tot aan Moulin hebben we in de mist gereden, soms wat dikker, soms wat dunner. Bij Moulin werd het helderder en toen we bij de woning waren, scheen zelfs het zonnetje. Een goed begin voor een weekje vakantie.

Net als altijd, was er weer behoorlijk wat werk in de tuin. Soms word er gevraagd of we daar niet moe van worden. Het antwoord is ja. Maar het is ook tegelijk ontspannend en heerlijk om buiten bezig te zijn. Je denkt aan andere dingen. Geniet van het weer.

Naast de tuin, moest de bijkeuken, ook wel de garage naast het huis genoemd leeg. We hadden aan de buurman een offerte gevraagd voor het vervangen van de houten schuifdeur door een muur met een normale deur. Dan is het dus geen garage meer en zal het echt een soort bijkeuken worden. Verder gaat hij voor het huis nog een muurtje zetten om zo wat meer ruimte te hebben voor de auto als we aankomen of boodschappen hebben gedaan. Hij kan er in November al aan beginnen.

Spelen met de slijptol De garage is al bijna helemaal leeg. Klaar om bijkeuken te worden In de grage staat het nu wel vol

Heel wat hout kon verbrand worden, maar toch moesten we ook nog naar de stort om de vloer en muur tegels af te voeren. Eerst wilde we de oude rietenstoelen ook daarheen brengen, maar het vuurtje branden zo lekker en de stoelen namen zoveel ruimte in de auto in, dat we ze maar in de fik hebben gestoken. Het waren flinke vlammen.

De stoelen branden lekker Nog een hoekje. Voor stokrozen Je kijkt zo onder de muur door

Bij het leeghalen van de schuur bleek ook dat het laatste stukje geen fundering had en je keek zo van buiten naar binnen. De rest van de garage rust op de oude fundering van de molen en de oude grote molensteen schijnt er nog te liggen, maar voor een meter of 3 was er dus geen ondersteuning. De buurman had gelukkig wel een oplossing en omdat er op zich weinig op rust, kan het voor nu weinig kwaad.

Achter de bijkeuken willen we ook een deur, zodat je vanaf het terras erin kan. Maar daarvoor moesten wel de planten in dat hoekje weg, zodat er een bak gemetseld kan worden om er naar toe te kunnen. Een stukje van een terras die we aan het begin veel hebben gebruikt, werd in gebruik genomen als tuin en een plant die qua kleur stelling niet helemaal in de tuin past en die enorm had was gegroeid in de tijd dat we hem hadden, kreeg een plekje bij de parkeer plaats.

Nieuw stukje tuin De planten in deze hoek zijn verwijderd voor een deur Planten aan de kant van de weg

Natuurlijk zijn er ook nog wat andere dingen gebeurd zoals een klein perkje voor de stokrozen bij de schuur, het schilderen van deuren en schanieren van de luiken.

Achterdeur zit weer strak in de verf IJzer van de luiken zijn geverfd

Het weer heeft weer erg meegeholpen. Elke ochtend koffie op het terras, lunch buiten en nog voordat de zon achter de heuvel verdween nog een portje met uiteraard een Frans kaasje. Om daarna binnen bij de open hard verder te genieten. Het was wederom geen straf om daar te zijn.

En dan geniet je van de tuinHet was heerlijk weer.