Herfst 2017

De herfst vakantie zou in het teken staan van de bijkeuken. Daar wilde we de laatste dingen doen.
Mijn schoonouders waren daar ook druk bezig geweest. De sloten waren verbeterd, Een lamp boven het aanrecht was opgehangen en de tochtstrippen aan de deur waren aan gebracht.
Wij wilde het hele dak insmeren met Xylophene. Dat is een behoorlijke opvervlakte en het zou minimaal 2 keer moeten gebeuren. Eerst hebben we alles eruit gehaald. Dan zie je toch maar weer wat voor spullen je allemaal hebt. En daarna aan de slag. Na al dat werk, zijn we er zeker van dat de kleine beestje voorlopig geen zin hadden in dat hout. Het ijzer kreeg een mooi zwart kleurtje.

Het dak werd nagekeken. Er kwam toch nog wat water binnen. We zagen dat er ruimte was tussen de bovenste dakpannen en een randje van cement dat waarschijnlijk ooit tegen de bovenste pannen had gezeten. Het leek erop of het water via die rand naar binnen liep. Dat is nu opgevuld met speciale kit. We zullen zien of dat alles tegenhoud en anders ga we volgend jaar hier weer verder mee.

Het knapt wel op Trappen zijn wel nodig om overal bij te kunnen

Omdat we van de zomer gemerkt hadden dat we vooral via de achterdeur de bijkeuken binnen gingen en het lichtknopje van de lamp bij de voordeuer zit, moest daar ook wat aan gebeuren. Het is even wat werk, maar met een hotelschakeling, kunnen we nu zowel bij de voor als bij de achterdeur de lamp aan doen.

Prachtig herfstweer We zochten zelfs de schaduw op om buiten te zitten de peper oogst
bollen peper de zonnehoeden bloeien nog

Verder was het weer erg wisselvallig. Er waren koude ochtenden maar ook heerlijke warme middagen waarop het zonde was om wat te doen en je eigenlijk het beste gewoon kon genieten van het weer. Natuurlijk moest er nog wel wat in de tuin gedaan worden en is de verzamelde tuinafval verbrand.

Inspectie van het dak Waarschijnlijk het probleem, met de kit die hopelijk voor de oplossing zorgt de goot ook maar schoongemaakt