Herfst 2023

Over het algemeen hebben we heerlijk weer gehad tijdens de laatste keer van dit jaar dat we naar Frankrijk gingen. Een dag was wat minder, maar dat is in deze tijd niet zo heel erg vreemd.

De vakantie was vooral om de tuin op te ruimen en te genieten van de rust. Even helemaal niets. Hoewel het best intensief werk is dat er moet gebeuren.

Voor dat wij kwamen was een van onze kinderen met partner in het huis en is er gezorgd dat het meeste hout gesplit is. We kunnen weer vooruit met stoken.

De compostbak is leeg gehaald en over de tuin zijn ongeveer 15 kruiwagens aan grond verdeeld. Dat is altijd een behoorlijke klus. De beukhaag is wat lager gemaakt met de kettingzaag. Dit was met een gewone snoeischaar niet meer te doen.

Helaas waren de bankjes onder aan het terras zo slecht geworden, dat we ze hebben moeten verwijderen. Het was zo opgebrand.

Het meeste van het snoeiafval konden we lekker opstoken.

De grond uit de composthoop werd onder andere uitgereden op het nieuwe stukje tuin. Vanuit Nederland hadden we wat planten meegenomen die we verdeeld hebben over dit stukje.

En het was zulk goed weer, dat we elke dag nog buiten konden koken. De ene keer op de komado, de andere keer op open vuur. Helaas werd het wel snel donker en hebben we ‘s avonds binnen gegeten. Tijdens de lunch was het altijd nog wel lekker weer om buiten te zitten.

Tot slot nog een foto van het uitzicht. Door de tijd van het jaar met de wat laag staande zon en de mooie herstkleuren, blijf je er naar kijken.