Het eerste weekend

Als snel na thuiskomst van het tekenen van de koop overeenkomst, werden er plannen gesmeed om op korte termijn met een busje en een heleboel spullen richting Frankrijk te vertrekken. De “mannen” zouden dan gaan en boven beginnen met slopen. Zo gedacht, zo gedaan. Mijn schoonvader, mijn zwager en ik waren de mannen die een weekend die kant op zouden vertrekken.

Op vrijdagavond vertrokken we die kant op. We hadden geprobeerd ‘s middags al wat te slapen, zodat we in 1 keer zouden kunnen doorgaan op zaterdag. Tegen de ochtend werd het toch wel lastig om wakker te blijven, maar we hebben ons er door heen gesleept, waardoor we de hele zaterdag hadden om te slopen.

Van de makelaar hadden we begrepen dat zowel het water als de elektriciteit zou moeten werken. Daar aangekomen was het eerst zoeken naar de hoofdkraan van het water. Uiteindelijk werd deze gevonden, waardoor er gebruikt gemaakt kon worden van het toilet. Toch wel erg belangrijk. Nu nog de stroom. Dit was een heel ander verhaal. Het zou zo simpel moeten zijn. De hoofdschakelaar omzetten et voila. Echter er gebeurde niets. Wat we ook probeerde. Dus de makelaar gebeld. Stroom zou erg handig zijn om de meegebrachte apparaten te kunnen gebruiken. Zelfs de verbinding met het thuisfront zou al snel kunnen ophouden doordat de mobile telefoons ook af en toe prik nodig hebben om te kunnen werken.

De makelaar heeft haar uiterste best gedaan om te kijken wat er aan de hand was en heeft zelfs een elektricien kunnen regelen die kwam kijken wat er aan de hand was. Toen deze aan het eind van de dag kwam, was al snel duidelijk dat het niet aan de aansluiting in het huis lag, maar aan de kant van het EDF. Er was geen stroom en de elektricien kon ons hier niet mee verder helpen. De oude buurman had dat al aangegeven. Hij gaf zelfs aan dat de stroom op de hoofdleiding was afgekapt door het EDF. Gelukkig was de makelaar zo vriendelijk om contact op te nemen met het EDF. Helaas konden die echter niet gelijk komen om het probleem op te lossen.

Het werd dus behelpen. Geen stroom betekende geen warm water, geen mogelijkheid om de batterijen op te laden, geen mogelijkheid om de elektrische kookplaatjes te gebruiken, geen licht. En dan blijkt dat er aan veel dingen een mouw te passen is. De buren werden bereid gevonden om ons van stroom te voorzien voor het opladen van de diverse batterijen en we hadden een gaspitje meegenomen waardoor we de maaltijden konden opwarmen. Het was een beetje als kamperen in je eigen woning.
Het voordeel van dit alles was wel dat we gelijk goed contact hadden met de buren. En dat bleek ook later van onschatbare waarde.

Het slopen verliep vlot. We zouden boven beginnen om daar zo snel mogelijk 3 slaapkamers te realiseren. De wanden die er nu stonden waren van gipsplaten en daarom snel afgebroken. Alleen leverde het enorm veel puin op.
Er was van te voren een indeling gemaakt voor de boven verdieping. Deze is ontworpen door een collega op het werk. Waarvoor nogmaals mijn dank. Dit bleek nog beter te passen als dat we in eerste instantie gedacht hadden. Voor de ondersteuning, ligt er over de breedte van de woning een dikke draagbalk. Omdat deze lager is dan de hoogte van de deuren moet er omheen gewerkt worden. Het enige wat we aan de oorspronkelijke tekening moesten veranderen, waren de deuren. Deze moesten aangepast worden aan deze draagbalk. Verder kwam alles perfect uit en kregen we 3 ongeveer gelijke slaapkamers.
Slapen ging daar prima. Boven was het een puinhoop, maar beneden was ruimte genoeg. We hadden de matrassen en de bedbodems alvast meegenomen. Dus drie mannen op een rijtje op een bedbodem met daarboven op een matras en een slaapzak en klaar was kees. Na een dag hard werken, waren we al snel alle drie in slaap gevallen. Het enige wat op den duur de rust verstoorde was het gesnurk.

Door al het sloopwerk wat door de ramen naar buiten ging, kwamen we er achter dat onder het grasveldje aan de voorkant een stenen terras aanwezig was. Het onkruid had in de loop van de tijd beslag genomen van dit terras. Enige zweet druppels later was dat verholpen en konden we zien dat het eigenlijk nog niet eens zo’n gek terras was.

Ondanks de tegenslagen, was dit toch een erg productief weekend geworden.