Juni 2011

Ondanks dat het maar enkele dagen zijn geweest, toch een pagina. Vooral omdat er nogal wat gebeurd en te zien is.

Op de eerste plaats zagen we voor het eerst wat de aannemer had gedaan. We hadden wel enkele foto’s gekregen, maar je wilt het toch graag zelf zien. Het dak zag er prima uit en het lood is op een betere manier gemonteerd dan voorheen. Als nu het water onder de pannen slaat, komt het in een soort gootje terecht en zal het hout eronder niet nat kunnen worden.
Ook de insert is geplaatst met een kapje op het dak. De insert staat verder naar achter dan gedacht. Door de bestaande haard kon hij niet verder naar voren. De aannemer is nog langs geweest, omdat het nog niet geheel afgewerkt was. We hebben dit besproken en na de zomer zal hij het gaan aanpakken.


Verder hadden we weer een auto vol met spullen bij ons. Het was maar goed dat de kinderen deze keer niet mee gingen. Neem bijvoorbeeld het vloerkleed en de extra parasol. Dan nog een grote buitenkachel en je ziet de ruimte in de auto kleiner worden. Dan gaan er natuurlijk ook nog wat plantjes in.

En om nu enkele dagen stil te gaan zitten, dat kunnen we (nog) niet. Dus eerst maar eens de tuin opruimen. Gelukkig niet zo ernstig als de vorige vakantie. Maar 2 kruiwagens met onkruid. Nu staan de plantjes en uitjes weer netjes bij en hebben we er in de zomer plezier van.


Ook was er tijd om wat te tegelen en te voegen. Bij de trap was er een bobbel in de vloer en die is aangepakt, zodat ook hier tegels konden gelegd worden. De WC muur is afgevoegd, de vloer is de douche is klaar en een stuk van de kamer is gebeurd. Aan het eind van de dag hadden we ons portje en kaasje wel verdiend.

Als je zo in de tuin bezig bent, zie je van alles wat er leeft in de omgeving. De krekels waren duidelijk hoorbaar aanwezig. Ook de putters lieten ze zich horen en zien. Ze hadden jongen, wat natuurlijk extra werk voor ze meebrengt. En volop vlinders, die zich net als de vogels niet al te makkelijk laten vastleggen. Het opvallendste was wel de smaragd hagedis die zich in de tuin ophield. Een prachtig beest.