Juni 2013

Omdat er nogal een tijd zat tussen de mei vakantie en de zomer vakantie, hadden we besloten om een lang weekend naar Frankrijk te gaan in Juni. Voornaamste doel was de tuin op orde te brengen. Daarnaast hadden we nog wat spullen die mee moesten en dat zou niet gaan passen als we met zijn vieren in de auto zouden zitten.

Dus op 21 Juni vroeg in de ochtend gingen we op weg met onder andere een extra koelkastje.


Aangekomen bij de woning en bezig met uitladen, liepen we tegen een klein probleempje op. De deur van de garage is 53 cm breed en de koelkast was op zijn smalst 56 cm. Dat past dus niet. Gelukkig was de grote garage deur alleen maar vast geschroefd. Dus na wat zoeken naar de plekken waar en wat geschroef, was er genoeg ruimte om hem daar te zetten. Alleen bij het terug schuiven van de grote deur, bleek dat de lieve houtwormen het hout wel erg hadden aangetast. Dus de prioriteit om hier wat aan te gaan doen is een stukje hoger geworden.De tuin zag er verwilderd uit. Zeker het gras en de paden. Dus aan de slag dan maar. Na een middag hard werken, kwam er al iets meer zicht in en dat stemde ons hoopvol om de tuin op tijd af te krijgen..

Zaterdagochtend kregen we bezoek van de aannemer die de overkapping boven het terras gaat maken. Na wat gepraat, zijn we er uit gekomen en waarschijnlijk is er al een gedeelte klaar als wij daar aankomen voor de grote vakantie. Zeker aan het eind moet hij er staan. Het wordt wel een behoorlijke oppervlakte.

De buurman was al aardig opgeschoten met zijn woning en wilde dit weekend er voor het eerst in gaan slapen. Hij was druk bezig om spullen te versjouwen. Omdat sommige dingen nogal groot en lastig zijn, hebben we aangeboden om te helpen. Dus de grote kasten en de bedden hebben we samen gedaan. Na dit klusje, nodigde hij ons uit om ‘s avonds een glaasje wijn te komen drinken. Dat is natuurlijk erg gezellig, maar doordat er dan alleen Frans gesproken gaat worden, is dat toch een hele onderneming. Toch de uitnodiging maar geaccepteerd. En nu weet ik waarom de Franse zoveel wijn drinken. Na 2 glazen kwamen de Franse woorden veel makkelijker uit mijn mond. Uiteindelijk was het een gezellige kennismaking.

Op zondagmiddag waren we helemaal klaar met de tuin. Alle tuinafval was weer netjes opgeruimd en het zag er prima uit. We zijn benieuwd hoe het er met de zomervakantie bij staat.