Juni 2018

Normaal gaan we in Juni een weekend, maar doordat we in Mei niet konden en er de mogelijkheid was om dit weekend uit te breiden met een paar dagen, hebben we dat gedaan. Achteraf maar goed ook.

Bij de fruitbomen zag je het onkruid goed staan Evenals in de rest van de tuin Het grind bij de garage was haast niet te herkennen Er moest nog wat verwijderd worden, voordat de garage open kon het werk van de bruidsluier

Het was goed te zien dat we in Mei niet geweest waren. De bruidsluier had zijn naam eer aan gedaan en de kruiwagens overdekt als een sluier. Het onkruid had ook zijn kans gegrepen en het gras stond erg hoog. Er was werk te verzetten. En dat terwijl de temperaturen in de middag opliepen tot boven de 30 graden.

Na enkele dagen waren de planten weer te herkennen En het grind bij de garage ook Het een en ander werd verbrand

Om die reden hadden we maar besloten om vroeg op te staan. Iets te doen totdat het te warm werd. Dan te genieten en aan het eind van de dag maar weer wat te doen. En dat ging goed. Wel wilde de grasmaaier niet starten. En om alles met de strimmer te doen was geen succes. Dus toch nog maar een elektrische grasmaaier wezen halen. Die komt altijd van pas.

de annabel stond er goed bij ook de andere hortentia bloeide uitbundig Prachtige stokrozen En nog een roze wolk met bloemen

Na enkele dagen was de puinhoop weer opgeruimd en zag het er netjes uit. Dat zou ons wel gaan schelen als we eind Juli weer terug zouden komen voor de zomervakantie.

De hopen gemaaid gras Ziet er best aardig uit De grote hulp

Naast het harde werken werd er ook genoten van lekker eten. We hadden een kleine smoker gekregen via het werk en die werd voor het eerst uitgetest. Het is nog niet zo heel eenvoudig om de oven op temperatuur te houden, maar de smaak was uitstekend. Dat moeten we nog vaak oefenen.

De smoker moest eerst wel in elkaar gezet worden Klaar voor gebruik

Ook de dieren in en om de tuin waren weer volop aanwezig en daar kun je nooit genoeg van krijgen.

Een van de vele putters. Vlinders blijven mooi. Hier een bont zandoogje(Pararge aegeria) Nog een ander exemplaar. Een Sint-jansvlinder (zygaena filipendulae) Rivierkreeftjes zien we steeds vaker De wespen hebben het insekten hotel gekraakt.