Juni 2019

Het paasweekend en de vakantie in maart waren al weer even geleden. We waren dan ook blij dat we deze keer een week richting Frankrijk konden. Met als extra dat onze dochter ook mee zou gaan.

Er was aangegeven dat het een druk weekend zou zijn en omdat we niet al te vroeg vertrokken waren, zijn we via Meaux gereden. Zodoende vermeden we Parijs helemaal. Of dit goed heeft uitgepakt, is altijd de vraag.

Château de Vaux le Vicomte Château de Blandy-les-Tours Het kasteel

Doordat we deze route namen, hebben we wel iets meer gezien. We zijn bij het Château de Vaux le Vicomte Vicomte gestopt en daarna nog doorgereden naar een pittoresk dorpje Blandy met een ander kasteel. De vakantie begon dus al op de heen reis. Ook zijn we gestopt bij Moulin waar een grote supermarkt ligt. De kaas, vis, groente en wijn afdeling zijn zo uitgebreid dat het eigenlijk ook een uitje is. Alleen kost het boodschappen doen daardoor wel iets langer.

Oesters en witte oude port Parende vlinders in de tuin De heg werd onder handen genomen Deze groeit altijd hard.

Resultaat is wel twee tassen vol met lekkers voor de komende dagen. Want naast dat we de tuin gingen opknappen en van de omgeving genieten, was het de bedoeling om wat nieuwe gerechten uit te proberen. En dat is zeker gelukt. Koud gerookte zalm en zout, brandnetelsoep, zelfgemaakte sushi en chocolade risotto is een kleine greep uit de gerechten die we gemaakt hebben.

Een nieuw stukje tuin Wat een heerlijk weer met donkere wolken Nieuwe plantjes Opgeknapt

We waren deze keer wat later in onze woning, maar al snel stonden de stoelen buiten en kon er van het eerste glaasje port met kaas genoten worden. De tuin was niet de zorg van vandaag, dat zou later volgen.

Uitzicht tijdens cachen Cachen in Charlieu vergezicht in Charlieu

Het was namelijk wel nodig om de tuin onderhanden te nemen. Het gras stond hoog en er was veel onkruid tussen de planten. We hebben ons echter niet gehaast in het begin van de week en dingen gedaan waar we zin in hadden, zoals het bezoeken van brocantes en het zoeken naar geocaches. En natuurlijk moest er op tijd begonnen worden met koken.

koudroken van zalm en zout brandnetelsoep met gerookte zalm Chocolade risotto Creme brulee

Het weer was wisselvallig. Af en toe een buitje, maar niet hinderlijk dat we niets konden doen. En het was niet te warm, want dan had het werken in de tuin een stuk zwaarder geworden.