Juni 2020

De eerste dag dat de grenzen open waren, zijn we naar Frankrijk vertrokken. We hadden het geluk dat we net die week vrij hadden. Eigenlijk hadden we al op zaterdag 13 Juni gegaan, maar toon werd pas bekent wanneer het weer was toegestaan. Dus werd het maandag 15 Juni.

Door de corona duurde het allemaal wat langer. We waren ook benieuwd hoe het in Frankrijk zou gaan. We hadden gehoord over verplicht mondkapjes in de winkels en dat soort dingen.

Eerlijk gezegd hebben we een corona proef vakantie gehouden. Onderweg moeten we een keertje tanken. Daar hebben we handschoenen gebruikt en via Pin betaald. Bij de winkel was het gelukkig rustig en zijn we met mondkapje op naar binnen gegaan. Het personeel droeg ook allemaal een mondkapje, maar niet alle bezoekers.

En eenmaal bij de woning hebben we de buurman gesproken op gepaste afstand en verder eigenlijk niemand in de buurt gezien. Beter kon het niet wat dat betreft.

We hadden wel heel wat werk te doen. Het onkruid had goed zijn best gedaan. Het was zulk lekker weer, dat het geen straf was om buiten bezig te zijn. Elke ochtend op tijd naar buiten en ‘s avonds als de zon verdween, gingen we weer naar binnen.

Wat ons opviel is dat we meer vogels zagen. Naast de zwarteroodstaart die wel drie nestjes had gemaakt onder het dak van de veranda, was er een koolmeesje aan het broeden in de muur, een zwartkop had een nestje in de struiken bij de rivier en een merel had een plekje gevonden in de hop. Een heel bond gezelschap. Leuk om ze bezig te zien.