Juni 2021

Al was het nog maar kort geleden dat we gingen, we hadden er erg veel zin in. Een beetje inhalen zullen we maar zeggen. Genieten van de rust en zorgen dat we alles weer een beetje op orde hebben. Dat was in Mei al aardig gelukt, maar dan hadden we nu ook tijd voor wat anders.

Het was wel in een week waar we met ons werk hadden afgesproken om minimaal 10.000 stappen per dag te zetten. Daarom was het wel mijn bedoeling om meer te wandelen. En dat was gelukt. Ik ben zelfs naar de bakker gelopen in Saint-Martin.

Er was alleen een probleempje. De stroom naar de garage en schuur was niet goed. De lamp bleef maar knipperen en het leek of er ergens een breuk in de kabel zat. Maar ja, ga dat maar eens zoeken. Een kabel boven de grond kon het probleem tijdelijk oplossen. Wel moet er nu gekeken worden hoe we die kabel in de grond gaan leggen.

De tuin had weer de nodige aandacht nodig, maar natuurlijk minder als de vorige keer. Daarom was er wel wat tijd voor wat extra’s. Een deel van het pad is hersteld. Alleen heb ik de verkeerde zak gepakt. In plaats van cement, had ik stuc gepakt. Op beide zakken staat Mortier, maar bij stuc staat er nog wat achter. Even overheen gelezen. We zullen wel zien of het goed gaat.

Ook ben ik eindelijk begonnen met een muurtje. Alle kleine stenen willen we nog opmaken en daar op sommige plaatsen een muurtje van maken. Bij de schuur was het eerste proefstukje en het viel eigenlijk nog niet eens tegen.

Wel zijn we een aantal keer weg geweest om te cachen. Er waren weer heel wat nieuwe geocaches in de buurt. Onder andere bij Le Crozet. Dat was een leuke wandeling.

In de tuin werd naast het gewone werk, ook nog wat extra’s gedaan, zoals het snoeien van de fruitbomen en planten van de verschillende soorten pepers.

Over het algemeen hadden we goed weer en konden we hele dagen buiten zijn. Er was alleen een flinke hagelbui, maar dan gaan we onder de overkapping zitten en kunnen we genieten van het natuurgeweld.