Juni 2022

Het was al een tijdje prachtig mooi weer in Juni. Tim en Miranda waren er al een paar weken en hadden naast het prachtige weer ook flinke onweersbuien gehad met hele grote hagelstenen. In veel plaatsen rondom waren er dakpannen gesneuveld, maar zo erg wat het bij ons gelukkig nog niet. Wel was er veel schade aan het fruit.

Deze keer waren we op vrijdag al heen gereden. Dat maakt het op de weg wel een stukje drukker. Bij aankomst waren Miranda en Tim er nog. Dat was erg gezellig. Zij hadden al een aantal weken kunnen genieten en voor hen was het al snel tijd om naar huis te gaan.

De buurman heeft sinds het voorjaar een stelletje kippen. En die gaven zoveel eieren dat hij er een aantal kwam brengen. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Verse eieren van kippen die veel ruimte hebben. Heerlijk.

Tijdens deze week is het altijd vooral het bijwerken van de tuin en wat klusjes als er nog tijd over is. Zo ook nu. De tuin is opgeknapt en een stuk van het pad moest opnieuw gelegd worden. Ook hebben we op aanraden van onze gasten een extra kapstok in de douche gemaakt. Vanuit Nederland hadden we een bankje mee genomen. Vooral om deze te kunnen verplaatsen en te kunnen zetten waar het zonnetje schijnt als het wat fris is en waar de schaduw is als het warm is. Flexibel inzetbaar.

Natuurlijk blijft er genoeg tijd over om te genieten en dan gaan we regelmatig een flink stuk wandelen. Met al dat verschil in hoogte is dat soms best een uitdaging. Maar dat mag de pret niet drukken. Zolang het niet al te warm is.