Juni 2023

In Juni is het altijd prettig om weer een weekje er tussenuit te mogen. Zeker als we dan naar Frankrijk kunnen. Het was de afgelopen tijd groeizaam weer geweest. Af en toe wat regen en bijna net zoveel zon. Dit was wel duidelijk te zien. Alles was flink gegroeid. Ook het onkruid.

Bij aankomst kwamen we binnen een heel kleine dode spitsmuis tegen. Een muis dat eigenlijk geen muis is, maar wel zo genoemd wordt. Ook was er een tak uit een boom gewaaid, op de garage, waardoor twee dakpannen kapot waren. De buurman had het provisorisch gerepareerd, zodat het niet kon inregenen. Gelukkig hebben we nog dakpannen. Dus was het snel gerepareerd.

Vanuit Nederland hadden we enkele courgette en pompoen plantjes meegenomen. Die vonden al snel een plekje in de tuin. De passiebloem was goed gegroeid en had mooie witte bloemen.

In de klomp aan de muur had een zwarte roodstaart een nestje gemaakt. Ze was erg schuw en we vroegen ons af of ze wel genoeg op het nest kwam om de eieren warm te houden. We zullen dat de volgende vakantie wel zien.

Het waren warme dagen, afgewisseld met regen en zelfs een paar flinke onweersbuien. Daarom maar niet met open vuur gekookt. Wel hebben we een mini kamado gekocht, waar we bijvoorbeeld kip en eend op hebben gerookt. En dan gebruikt in een salade.

We hebben op het gemakje alles opgeknapt en zijn nog naar Cusset geweest om belastingpapieren in te vullen. We dachten dit in Lapalisse te doen, maar daar was het kantoor gesloten. In Cusset was het erg druk omdat iedereen hetzelfde formulier voor 1 Juli zou moeten invullen. Het was zelfs lastig voor veel Fransen om het goed in te vullen.

Verder hebben we gewandeld en kwamen onder andere een hert tegen. Dat is ons nog niet vaak gebeurd.

Het was een heerlijke week. Rustig aan buiten bezig geweest. Genoten van het weer. Zelfs van de regen, want de temperatuur bleef goed en konden we onder de veranda blijven zitten.

Omdat alles zo snel ging, hadden we zelfs tijd om nog een stuk van het pad opnieuw te leggen. Dat was wel nodig. Nu nog een klein stukje en dan hopen we dat we voorlopig met alles klaar zijn.