Maart 2011

Na een lange winter werd er weer hoog tijd om naar Frankrijk af te reizen. Met de carnaval was de eerste mogelijkheid en die hebben we dan ook direct aangegrepen. Aangekomen in onze woning was het binnen behoorlijk koud en buiten aangenaam met het zonnetje. Dus de electrische kachels aan en maar opwarmen. Het weer over de gehele week was prima. ‘s Nachts was het erg koud zoals je op de foto’s kunt zien. De ijspegels hingen zelfs aan een tak boven het water.

Overdag warmde het flink op tot een graad of 16. Uit de wind en in het zonnetje is het dan erg lekker om even uit te blazen van het harde werken. Want dat was wel de bedoeling.

Met dat mooie weer is het wel erg verleidelijk om buiten bezig te gaan. En het wordt bijna een traditie om toch minimaal 1 boom om te zagen. Er staan er nog een stuk of 6 die er uit moeten, dus dat zijn nog wat vakanties. De boom die we deze keer te lijf gingen, werkte niet helemaal mee. Hij viel bijna de verwachte kant op, maar nam in zijn val ook de compostbak mee. Deze hebben we later maar herstelt.


Ondertussen hebben we zoveel hout dat het hok wat vorig jaar gemaakt was, geheel vol ligt. Hoogtijd om op hout te gaan stoken ipv met electrische kachels. We hebben daarom alvast een kachel aangeschaft en wachten de offerte af van de aannemer om deze in te bouwen.

Een ander ‘project’ dat nog afgemaakt moest worden was de douche. We konden ons er al wel douchen, maar het was nog niet helemaal af. Zo moest de wand met de tomettes nog behandeld en gevoegd worden. En het douche meubel en verwarming moesten worden geplaatst.


Ook de tuin kreeg weer de nodige aandacht. Elke keer proberen we meer van de tuin te veroveren van het onkruid. Hoewel dit een zwaar gevecht is, maken we vorderigen.


En natuurlijk de vloer. Het was de bedoeling om deze week heel de vloer te leggen. Dat is bijna gelukt. Bij de trap is nog een gedeelte dat moet gebeuren. En er moet nog een groot stuk gevoegd worden. Doordat je ook in de ruimte leeft, moet je oppassen dat je dat ook nog wel steeds kunt. Toilet bijvoobeeld moet wel bereikbaar blijven. Daarnaast is het een behoorlijk zwaar karwei als je het niet gewend bent. Maar over het algemeen zijn we tevreden met het resultaat. De Keuken staat er nu in zoals we denken dat hij moet komen. Nu nog een kwestie van aansluiten enzo.
Toen we de kast voor de koelkast op zijn plek hadden, bleek 1 van de stopkontacten boven het aanrecht half achter deze kast te vallen. Gelukkig is het allemaal gipsplaat en was deze zo verplaatst.


Al met al weinig woorden en veel daden. En dat was ook de bedoeling van deze week.