Mei 2010

Koninginnedag 2010. Een jaar nadat we voor de eerste keer de woning hebben bezocht. Als je dan terugkijkt, zie je dat er al heel wat veranderd is. Maar ook dat we voorlopig nog niet klaar zijn.

Dat er veel gebeurd is in dat jaar, is ook de omgeving opgevallen. In deze week stopte er ook weer iemand uit de buurt die even een praatje kwam maken en een compliment maakte voor de veranderingen die al zijn gebeurd. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen.

Het was een week met hele leuke dingen en helaas ook een tegenvaller.

Eerst maar de leuke dingen.
Mijn ouders zijn langs geweest. Ze hadden hun rondreis door Frankrijk zo gepland dat ze in de eerste week van Mei in de buurt op een camping zouden zitten. Ik vond dat erg leuk. Ze hebben de woning met hun eigen ogen kunnen zien. Wat natuurlijk heel anders is dan de verhalen en de foto`s.

Een ander leuk ding van de week was dat we een picknicktafel hebben gevonden. Dit kostte wat meer moeite dan van te voren geschat. We hadden er 1 gezien bij een tuincentrum, maar die viel nogal duur uit. Na nog een aantal tuincentra bezocht te hebben, kwamen we er een tegen in Moyet de Montagne. Op een van de laatste dagen. Nu heb ik eindelijk het verjaardagscadeau van vorig jaar aan mijn vrouw kunnen geven. En ze is al bijna weer jarig.

Verder is er in en om het huis nogal wat gebeurd.

 

 • De overloop is behangen
 • De laminaat vloer kon daardoor ook afgemaakt worden
 • Paden in de tuin zijn uitgezet en er is begonnen met het fijn maken van de borders
 • Plantjes die we uit Nederland hadden meegenomen en in Frankrijk hadden gekocht, zijn gepland
 • Gras is voor een gedeelte ingezaaid.
 • Van het oude groene hok, zijn 2 bankjes en een compostbak gemaakt.
 • Stuk muur uitgebroken + de onderliggende vloer eruit.
 • Naambordje en bel opgehangen.
 • En dan ben ik vast nog wat vergetenEn dat alles werd gadegeslagen door een stel koeien. Elke dag kwamen ze even kijken wat die Hollanders nu weer aan het doen waren.

  Tijdens het spitten in de tuin, kwamen we zoals verwacht, nogal wat stenen tegen. Grote rode stenen die we willen gebruiken voor de paden en het terras, maar ook veel puin. Stukken tomettes, stenen pijpen en ander stukken beton. Dit kan gebruikt worden als fundering voor de trap en dergelijke.

  Het weer viel tegen. Het regende enkele dagen behoorlijk en het was koud. Zo koud zelfs dat we bij Chatel Montagne nog sneeuw hebben gezien. Toen wij er reden was dit maar heel weinig, maar mijn ouders hebben zelfs op een besneeuwde weg gereden. En dat in Mei. Andere dagen was het wel koud, maar omdat we druk bezig waren, kon je buiten nog wat doen. Pas de laatste dag kwam het zonnetje lekker door.

  Het minpuntje van de vakantie was dat de aannemer aangaf dat hij niet zou beginnen voor onze vakantie in Juli. Hij verwacht dat hij niet klaar zou zijn. Wat zou betekenen dat we ons nog meer zouden moeten behelpen als op dit ogenblik. We hebben verzocht om hier nog eens goed naar te kijken. Het zou onze planning enorm vertragen.