Mei 2011

Deze week zou voornamelijk gebruikt worden voor de tuin. We hadden een dakkoffer vol met planten bij ons, waaronder enkele fruitboompjes. Enkele weken voordien had ik al de beukhaag en een aantal fruitboompjes meegenomen en daarnaast hadden mijn ouders ook nog een fruitboom bij zich, die te groot was voor de auto.

Natuurlijk moest daarnaast nog het water en de afvoer van de spoelbak en afwasautomaat aangesloten worden.
En we wilde graag nog wat vakantie vieren. Zeker ook omdat mijn ouders in de buurt op een camping zouden staan.

En toen we aan kwamen, bleek het wel nodig dat we de tuin gingen aanpakken. De boterbloemen, grassen, paardebloemen, klavers, brandnetels en nog van dat onkruid hadden goed gebruik gemaakt van onze afwezigheid. Bij de waterkant viel het eigenlijk nog enigszins mee, maar op het uitvloeiveld en daarom heen stond het tot boven de knie.

Gelukkig waren de gedeeltes die we vorig jaar hadden beplant, minder ernstig en met wat hulp uit Nederland, waren we al snel een eindje op weg. Uiteindelijk heeft het toch nog tot de dag voor vertrek geduurd, voordat alle onkruid de we weg wilde hebben, eruit was en de tuin er netjes bij lag. De boompjes waren geplant, de plantjes hadden hun plekje gevonden en op grote gedeeltes zijn ingezaaid met eenjarige wilde bloemen of siervruchten. Hopelijk voorkomen die dat het weer zo’n wildernis wordt als dat het nu was. Omdat foto’s van de natuur meer zeggen dan duizend woorden, deze keer behoorlijk wat foto’s.

Het weer zat in iedergeval niet tegen. Op 1 dag na, was het elke dag zonnig en soms zelfs te warm om in de volle zon bezig te zijn. Dan konden we nog altijd wat binnen doen.


Hoewel het wat kleinere dingen waren, nemen die toch veel tijd in beslag. Bijvoorbeeld het aanbrengen van verlichting onder het aanrecht, het aanleggen van extra stopcontacten, het inruimen van de keuken en het opruimen van de schuur, zijn toch tijdrovende klusjes. Verder zijn er nog wat lampjes opgehangen enzo, zoals je op de foto kunt zien.


Met al deze werkzaamheden, hadden we toch nog tijd om wat andere dingen te doen. Zoals een bezoek aanCharlieu en La Benisson-Dieu.
In Charlieu hebben we het Musee hospitalier bezocht. Ook de plaats Saint-Haon-le-Chatel was een bezoek waard. Hier bleek eigenlijk dat er naast Le Crozet nog een aantal plaatsen op de wijnroute van de Cote de Roannaise liggen, die zeker zo mooi zijn. Ambierle is een van de plaatsen die we een volgende keer gaan bekijken. De enige dag dat we wat minder weer hadden, wilden we Vichy bezoeken. De vorige keer dat we daar waren, was het ook al druilerig en we hadden gehoopt deze keer wat beter weer te hebben. Helaas was dat niet gegund, maar we hebben de tijd genomen om bijvoorbeeld tegels te bekijken voor de keuken. Alleen nog niet gevonden waar we van dachten dat wordt het. Dus nog maar even verder kijken.