Mei 2013

Dit jaar was het weer, net als in de rest van Europa, erg wisselvallig. We hadden er dagen met regen bij zitten en dagen met prachtig mooi weer. Dus dan wordt alles daar een beetje omheen gepland.

Er was wel goed nieuws. De woning naast ons is verkocht en de nieuwe buurman is druk bezig om de gehele woning op te knappen.. En dat is niet alles. Hij heeft ook de half vervallen woning kunnen kopen en gaat nu aan de slag om die geheel af te breken. Maar het beste nieuws was eigenlijk wel dat hij heel wat stenen over heeft en we die van hem mochten hebben.
Deze stenen kunnen wij gebruiken om paden in de tuin te leggen. Dus het verhuizen van de stenen van zijn naar onze woning werd 1 van de acties van deze vakantie. En wat voor een. Het gaat om den duur toch zwaar worden. In eerste instantie deden we het met het karretje dat we hadden, maar op den duur zakte dat door zijn wielen.


De buurman had al aangeboden om zijn aanhanger te vullen en deze dan naar ons huis te rijden. Maar dat viel eigenlijk ook tegen. Doordat het heel veel geregend had, was de grond vol met water. En zelfs met zijn RangRover was het lastig om de kar vooruit te trekken en gleed de wagen van de ene kant naar de andere. Dus na die lading zijn we toch maar gestopt. Voorlopig kunnen we weer vooruit met het aanleggen van het pad.

Zoals elk voorjaar was de tuin een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. En gelukkig waren mijn ouders er ook een dag om te helpen met deze klus. Het gras werd gemaaid, de plantjes werden onkruid vrij gemaakt en de meegebrachte planten kregen een plekje. Halverwege de vakantie zag het er al een heel stuk beter uit.
Het gras hebben we bemest en daar is ook nog een middel over gegaan dat de klavers zou moeten verdelgen. We zullen de volgende keer wel zien of dat ook werkelijk gebeurd is.

Op een dag zagen we een enorm beest lopen. We wisten niet zo heel goed wat het was. Het leek op een rat, maar was veel groter. Na thuiskomt en onderzoek via internet bleek het een bever rat te zijn.


In deze vakantie hebben we ook veel tijd kunnen besteden aan een andere hobby. Geocaching. Dit is een soort spel waar je zoekt naar een “schat” door middel van GPS locatie en wordt door heel de wereld gespeeld. Dichtbij onze woning was onlangs een echte schat verstopt en we konden het niet nalaten om die te bezoeken.
En het heeft ons ook op diverse leuke locaties gebracht.

Doordat het zo nat was geweest, hadden we zelfs problemen om weg te komen van de plaats waar we altijd de auto parkeren. Nu lagen daar ook ijzeren platen en daarom begonnen Thomas en ik om de platen vrij te maken, zodat we niet meer gingen slippen. Nu bleek dat er onder deze platen ook nog een afwatering zat. Deze hebben ze zoveel mogelijk vrij proberen te maken, zodat de volgende keer het water niet de parkeerplaats van de auto op zou lopen, maar richting het slootje.