Mei 2015

Het was alweer bijna Koninginnedag. Oh Sorry dat is ondertussen veranderd in Koningsdag en enkele dagen eerder. Maar voor ons blijft dat een dag dat we wel in Frankrijk willen zijn. Van het jaar begon de reis met onderweg veel regen. Aangekomen op de plaats van bestemming, viel het eigenlijk allemaal mee en konden we zelfs buiten zitten. Dus prima. De rest van de week was het beetje wisselvallig. Maandag en Vrijdag waren 2 regendagen. Zondag was het prachtig mooi en warm. De andere dagen was er ook heel wat zon en een aangename temperatuur.

Het eerste wat ons opviel was dat de buurman het dak had schoongespoten. Naast dat het gelijk een stuk opknapt, kun je ook zien dat het nodig is dat er iets aan gaat gebeuren. En het was nog een beetje erger dan de buurman zelf van te voren had ingeschat. Maar nog een paar maanden en het is allemaal weer prima in orde.

En ja dan moet er wat gebeuren. Naast de standaard werkzaamheden in de tuin, is Laura druk aan de slag gegaan met het schilderen van de deuren. Met al die kleine ruitjes is dat een heel karwei. Toch heeft ze er twee helemaal af gekregen.


Met het mooie weer is het natuurlijk geen straf om in de tuin bezig te zijn. En het was zoals verwacht wel nodig. Naast dat we nog een aantal plantjes hadden meegenomen, was het ook nodig om wat planten kleiner te maken. En ook deze overtollige planten kregen een nieuw plekje. Bij de pakeerplaats konden we nu deze planten goed kwijt.


Een puntje wilde ik graag doen als het weer het toe liet. En dat was een stuk pad leggen. Ik wist dat we niet alleen zouden gaan klussen, maar ook bezoek kregen en op bezoek gingen. Dus ik dacht ik zie wel hoever het af komt. En dat is toch al weer een heel stuk.

Nu de garage echt helemaal leeg was, hebben we toch even gepast of de auto er wel in kon. Dat ging prima. Het beton voor de vloer, het ijzer voor in de vloer en de stenen voor de muur had de buurman al gehaald. Dus nu kan hij echt beginnen.

En het was niet alleen werken hoor. Zoals gezegd kregen we bezoek van mijn ouders en zijn we op bezoek geweest bij Henk en Cilia. Daar hebben we nog wat courgette plantjes enzo afgegeven. En natuurlijk kon het cachen niet achterwege blijven. Weer zijn we op enkele mooie plekjes gekomen.