April 2019

Ondanks dat het maar een weekend was, toch een klein stukje.
Thomas en ik zijn Vrijdag naar Frankrijk vertrokken omdat de 2 gekapte bomen in kleinere stukken gezaagd worden.
De heenreis verliep voorspoedig behalve bij Parijs. Het was daar behoorlijk druk en door kleine ongelukjes liepen we wat vertraging op. We hadden er over gedacht om via Meaux te reizen, maar tot aan Parijs was het eigenlijk best rustig.

De zwarte roodstaart op het nest Vrijdagavond was dit gezaagd Het werk kon beginnen

Eenmaal aangekomen was de temperatuur heerlijk. De zon scheen en weinig wind. Eerst maar eens een rondje gedaan rond het huis zoals eigenlijk altijd.
Deze keer zagen we een vogelnestje onder het afdak bij de schuur. Het lijkt erop of het de zwarte roodstaat is die hier broedt. Het vogeltje zien we eigenlijk altijd wel als we er zijn. We hopen dat we hem niet te veel verstoord hebben met het zagen. Vooral omdat het hout dicht bij zijn nest werd opgeslagen. Gelukkig zagen we ze steeds terugkeren naar het nest of ze bleef gewoon zitten als we bezig waren.

De stapel die nog moest De nieuwe aanwinst Na een uurtje met de nieuwe kettingzaag was er al heel wat gezaagd

Vrijdag waren we na wat opstart problemen met de kettingzaag begonnen en was er een klein stapeltje gezaagd. Helaas wilde de kettingzaag zaterdag niet meer starten en hebben we besloten een ander te halen. Eentje met easy start natuurlijk.

Dat is voorlopig weer genoeg hout De stammen zijn ook ingekort

Daarna ging het eigenlijk ontzettend snel. Alle grote stronken werden in rap tempo in stukken van zo’n 30 cm gezaagd. En de drie stammen van ongeveer een meter hoog, waren ook in no time om. Zo snel eigenlijk dat we zaterdagavond klaar waren en konden genieten van een portje en nog wat meer.
We hadden zelfs nog tijd om wat met de drone te spelen.

Opgeruimd Ook nog maar even het gras gemaaid De eerste foto met de drone

Er liggen nog wel wat dunnere takken. Die kan ik wel samen met Laura klein zagen. En voorlopig is dat nog niet nodig als ik zie wat voor een voorraad we weer hebben. Er zal nog wel gesplit moeten worden, maar dat is voor later.


Ik heb van dit weekend genoten. Het was enorm leuk om dit samen met Thomas te doen.