Mei 2021

Eindelijk was er wat positief nieuws vanuit Frankrijk, al waren de meningen wat verdeeld. De ene gaf aan dat de beperkingen om te reizen tussen departementen voorbij was en dat je dus weer door Frankrijk kan reizen. Anderen gaven aan dat toeristen pas toegestaan waren vanaf ergens in Juni.

Aangezien we onszelf niet zien als toerist, omdat we geen toeristenbelasting betalen, maar wel andere Franse belastingen, zijn we toch gegaan. Natuurlijk met de nodige voorzorgsmaatregelen. Zoals een PCR test en dat we alle boodschappen vanuit Nederland meenemen. Hierdoor is het contact met de Fransen tot een minimum beperkt en vonden we dat we wel konden gaan.

Het zou maar een kort verblijf zijn. Woensdag heen en zondag terug. Maar we wilden graag zien hoe alles erbij zou staan.

Het eerste wat we tegenkwamen, was dat de weg vanaf Saint-Pierre-Laval naar Choly geblokkeerd was. Ze waren met het spoor bezig en we moesten een eindje omrijden.

Eenmaal bij het huis viel gelijk op dat we een huisnummer hadden gekregen. Dat bleek in heel Frankrijk gebeurd te zijn en naast dat we een nummer hebben, was er ook een duidelijke straatnaam en horen we nu echt bij Saint-Pierre-Laval.

De buurman was druk bezig geweest met het kappen van bomen in zijn tuin. Dat zorgt ervoor dat een aantal takken niet meer over het dak hangen en dat we veel langer de zon op het terras hebben. De avond zon. En dat is wel lekker.

De boomstammen in de wei waren nog niet allemaal weg en het bleek dat ze met de vrachtwagen tegen de garage hadden aangereden. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen, weten we niet. De schade is gelukkig beperkt. Ook de talud is behoorlijk kapot gereden, Ze zouden het allemaal repareren als ze klaar zijn. De vraag is alleen wanneer dat is.

Natuurlijk hadden we heel wat te doen in de tuin, maar toch ging het allemaal vrij vlot. Het weer was wisselvallig. We hadden mooie dagen en dagen met regen. Maar dat heeft ons er niet van weerhouden om alles aan te pakken wat we wilden.

En daarnaast natuurlijk ook leuke dingen gedaan. Voor het eerst hebben we met de dutch oven boven open vuur gekookt. Een leuke ervaring die zeker navolging gaat krijgen.