Pasen 2012

Dit jaar met Pasen zijn we met z’n tweetjes naar onze woning geweest. Onze zoon wilde onze dochter opzoeken in Ierland. Hij wilde wel eens zien hoe zijn zus daar woont en de sfeer van Ierland proeven. En het was maar goed ook dat ze er niet bij waren. We hadden zoveel om mee te nemen. Natuurlijk wisten we dat ze niet meegingen en daarom hadden we van alles verzameld waarvan we wisten dat dit nog mee zou moeten.
Bijvoorbeeld 2 standenstoelen met dikke kussens. Nu het huis bijna klaar is, zullen we meer tijd krijgen om te relaxen en dan is zo’n stoel wel erg lekker. Maar ook een kast voor onder de trap. Het is een verloren hoekje waar veel rommel komt te liggen als je niet uit kijkt. Door dat kastje, krijgen we wat meer bergruimte en is het gelijk netjes opgeruimd. Het was nog even spannend of hij wel zou passen, want we hadden de maat niet opgenomen en zo uit het hoofd dachten we dat het er zou moeten kunnen staan. Zoals je op de foto ziet, mankeren we nog weinig aan onze ogen.
Verder latjes voor tegen het plafond in de douche en WC om de boel netjes af te werken. Op zich niet zo groot, maar door de lengte wel onhandig als er ook nog mensen op de achterbank zitten. En natuurlijk waren er ook nog de nodige plantjes die meegingen.
Bij elkaar was het zoveel dat we de bank er maar uitgehaald hebben. Anders had het nog lastig geweest om de kast er netjes in te krijgen. Door de achterbank er uit te halen kregen we heel wat laadruimte. Het leek op een kleine vrachtwagen. Een heel kleintje dan. Maar groot genoeg om alles met gemak mee te nemen.

Pasen is natuurlijk maar 1 dag langer dan een normaal weekend en nog vrij kort als je in het totaal bijna 2 dagen aan het reizen bent. Dus hadden we allebei de vrijdag vrij genomen. Dan is het wel te doen. Vrijdag kwamen we weer rond 2 uur aan en na het uitlaad werk en het passen van het kastje konden we lekker onderuitzakken. Het weer was redelijk, maar net wat te koud om buiten te gaan zitten. Binnen was het nog frisser, maar de open haard warmde de boel snel genoeg op. Portje en kaas erbij en je bent op vakantie. Heerlijk.

Voor de overige dagen hadden we niet al te veel gepland. Het belangrijkste was het bestellen van hout voor het terras. Dit stond al enige tijd op het verlanglijstje. In de zomervakantie van vorig jaar hebben we daar wel naar gekeken, maar de winkels waar we waren, bezorgde niet thuis en toen we eindelijk een winkel gevonden hadden die dit wel deed, was de vakantie bijna voorbij. We hadden het te druk gehad met andere zaken om daar op tijd naar te kijken.

Maar dit jaar was het toch echt de bedoeling dat het terras er zou komen. De rode steentjes die er nu liggen, zorgen voor veel troep binnen in huis. Daarnaast zit het wat lekkerder.
MrBricolage bij Vichy zou kunnen bezorgen zoals we vorig jaar hadden gezien. We hoopte dat MrBricolage in La-Moyet-de-Montagne ook zou bezorgen. Die is wat dichterbij. Helaas hadden zij de spullen niet die we zochten en zijn daarom toch maar doorgereden naar Chameil (bij Vichy). Hier hebben we eerst wat rondgekeken en kwamen al snel de 4 meter lange vlonder planken tegen. Voor een terras van 4 bij 8,5 meter is dit wel handig. En die passen echt niet in de auto, ondanks dat de bank er uit is.

Op naar de kassa om het hout te bestellen. Tijdens het rondneuzen hadden we het nodig genoteerd. Dit is niet alleen voor ons zelf, maar maakt het ook makkelijker om te praten. Zeker als niet alles direct goed overkomt. Frans blijft een lastige taal en onze woordenschat is niet veel groter als die van kleine kinderen. Nu gaat het Frans praten en begrijpen al steeds beter en de buurman ratelt tegenwoordig rap door. Alleen in gesprek met een verkoper is Jip en Janneke taal (maar dan in het Frans) het beste. Korte zinnetjes, eenvoudige woorden. Dan kun je een heel eind komen. En zoals gezegd, met behulp van wat we hadden genoteerd, ging het eigenlijk vrij vlot. Het lastigste was nog het telefoon nummer doorgeven. We hebben namelijk geen Frans nummer en het duurde even voordat duidelijk was dat er 0031 voor het 06 nummer gedraaid moest worden. Volgens afspraak zouden ze op Maandag 30 April de spullen komen leveren. Dus Koninginnedag wordt dit jaar spannend voor ons.

Door het reizen, koste het ongeveer de halve zaterdag. Gelukkig was het geen weer om buiten in de tuin bezig te zijn. Het regende regelmatig. ‘s Middags klaarde het wat op en was het best lekker buiten. Heerlijk eigenlijk om wat in de tuin te gaan doen. En dat was natuurlijk wel nodig. Het onkruid neemt het er goed van als je er niet op let. De plantjes die we mee genomen hadden, gingen de grond in. En de fruitboompjes die we bij MrBricolage vonden, werden gepland. Het grappige was dat deze boompjes uit Nederland kwamen. We lazen de tekst en hadden in eerste instantie niet eens in de gaten dat het Nederlands was. Terwijl we vlak daarvoor flink Frans hadden moeten praten voor het terras hout.

Naast het planten en het verwijderen van onkruid, is er ook weer een stukje gespit. Door de kiezels in de grond, een overblijfsel van de Sauffe Septic, is dit een lastige klus. Je kan je spa er niet even lekker in zetten. Dus elke keer maar weer een stukje. Dan komen we er wel. Nog een klein stukje en het lastigste is voorbij. Dan is het alleen nog maar een enorm stuk. Het is de bedoeling dat er in de herfst weer een flink stuk ingezaaid kan worden met gras.

Op zondagmiddag was het tijd om te relaxen. Alles was klaar zonder dat we ons hebben gehaast. Dus de port en kaas mochten weer tevoorschijn komen. Ondertussen konden we al weer gaan dromen over het volgende bezoek dat eind April, begin Mei zal zijn. Als het hout er is, is er genoeg te doen.