Watervallen

Water blijft een aantrekkingskracht uitoefenen. En zeker watervallen. In het gebied zijn enkele watervallen te vinden. Tot nu toe hebben we er 2 bezocht.

La Cascade de la Pisserotte


Grotere kaart weergeven

Het is een hele wandeling naar deze waterval. De eerste keer dat we hem bezochten was het erg warm. Het zweet liep dan ook met straaltjes over ons gezicht. Ondanks dat je een groot stuk onder de bomen loopt.

Eenmaal bij de waterval aangekomen, voel je de koelte en werd het een stuk aangenamer. Het was er behoorlijk druk. Veel mensen zaten lekker in het koude water. Daar hadden we niet op gerekend. Het bleef voor ons bij pootje baden.


In de zomer van 2010 zijn we er geweest toen het een dag ervoor geregend had. Er stroomde heel wat meer water.

Het blijft een leuke plek om naar toe te lopen, dus in de Herfst 2011 zijn we daar weer geweest. Het was een stuk frisser dan in de zomer.


La Cascade d’Anglard

Een heel ander soort waterval is la Cascade d’Anglard. De waterval ligt in de buurt van Les Grottes de Jonasen hebben we op dezelfde dag bezocht. Pakeergelegenheid was er niet. Het was zowiezo niet erg makkelijk te vinden. Een klein bordje aan de weg gaf aan dat de waterval er was.