Zomer 2014

Eindelijk zomervakantie. We hebben er naar uitgekeken. Wie niet? Er waren 4 dingen die we zeker in deze vakantie wilde doen.

  • De garage en schuur opruimen
  • Het dak ontdoen van mos en inspuiten met “Anti Mousse” om het tegen te gaan.
  • Dakgoot aan de veranda
  • Deuren schilderen

Dat klinkt alweer als erg veel, we zouden wel zien waar we zouden eindigen.

We wisten dat er de eerste week niet erg veel zou komen. Eerst kwam Jeroen op bezoek en daarna mijn zus. Dus naast het gebruikelijke onderhoud aan de tuin, hebben we niets anders gedaan dan genoten van de omgeving. Ondanks dat we af en toe een buitje hadden. Jeroen heeft geleerd hoe we vuur konden maken zonder aanmaak vloeistof en door het weer hebben we bijna elke avond de buitenkachel gebruikt om te oefenen.
Het was dus een erg gezellige tijd met vriend/familie.


De tweede week Zijn we aan de slag gegaan. Laura nam het schilderwerk voor haar rekening (Gelukkig). Ze heeft het raam en de twee deuren aan de voorkant van een laklaag voorzien en de achterdeur in de grondverf gezet. Met al die kleine raampjes en dunne latjes is dat nogal een geduld werkje.

En natuurlijk was er ook wat voor de mannen. Tot 4 keer toe zijn we naar de Dechetterie geweest om alle zooi die nog in de schuur en de garage lag op te ruimen. Daarnaast konden we nog een aantal Tomettes kwijt bij Henk en Celia en de dakpannen wilde de buurman wel hebben. Dat scheelde het nodige ritje. Nu kunnen we gaan plannen om deze te gaan verbouwen. In de laatste week hebben we het daar met de buurman over gehad en concrete afspraken zullen in de herfstvakantie gemaakt worden.

Het dak schoonmaken viel eigenlijk erg tegen. Thomas was begonnen, maar al snel werd duidelijk dat ik hem zou gaan helpen. Mijn angst overwinnend ben ik tijdenlang met hem op het dak bezig geweest om alle mos eraf te halen. Gelukkig zie je het opknappen en uiteindelijk ziet het resultaat er goed uit.


Natuurlijk was dit niet het enige wat we gedaan hebben. Over de eerste week hadden we al gezegd dat we er op uit waren geweest. Met Jeroen wat caches en eindelijk Chateau Billy bezocht. Met mijn zus en familie zijn we via Le Crozet en Ambierle naar de Cascade de pisorette gegaan. En de weg die we reden, gaf je ook een aardig beeld van de omgeving met al zijn vergezichten.


Later zijn we nog op zoek gegaan naar een andere waterval. Bij de pakeerplaats stond dat het ongeveer 30 mn lopen was. Dus wij vol goede moed op pad. Na 10 – 15 minuten kwamen we het volgende bordje tegen. Ook hier stond op 30 mn. Dat vonden we wat vreemd. Het pad leide steil omhoog en aan het eind kwamen we op een doorgaande weg uit. Waren we verkeerd gegaan? Welke kant moesten we op? Toen hebben we toch maar besloten om terug te gaan en onze toch met de auto voort te zetten. Nadat we verder reden, kwamen we langs de plek waar we gestaan hadden en even verderop kwamen we nog een bord tegen. Tot onze verbazing stond hier ook 30 Mn op. We komen nog een keer terug met stopwatch om te zien hoe lang het nu werkelijk lopen is naar deze cascade.

Verder hoorde we dat een paar kilometer van ons huis ook Nederlanders een woning zouden hebben. Toen het wat redelijk weer was zijn Miranda en Thomas op de fiets op zoek gegaan en hebben ze gevonden. Het is inderdaad niet ver weg. Het leuke was dat ze gelijk uitgenodigd werden om een concert van hun zoon en zijn vriendin bij te wonen in de kerk van Le Crozet. Dit hebben we gedaan en erg genoten van de muziek.

In de laatste week zijn Henk en Celia van Le Pre Bonnet langs geweest voor de verjaardag van Miranda. Eerder hadden we Miranda en Jeroen daar al afgezet en genoten van de rust en een heerlijke lunch. Nu was het onze beurt om ze te verwennen met een bbq. Ondanks dat het wat regenachtig was geweest, knapte het weer op die avond. En vanwege de veranda, konden we buiten genieten. Een heel geslaagde avond.