Zomer 2015

Bij aankomst bleek dat het sinds de vorige keer dat we er waren, weinig geregend had. Het gras was niet gegroeid. Het was zelfs geel, net als in de omgeving. En het stroompje stond bijna stil. Zo weinig water hadden we nog niet meegemaakt.

Gelukkig was het in de dagen erna wat koeler, maar regen viel er niet veel. Hierdoor hoefden we niet al te veel aan de tuin te doen.

rivierkreeft IMG_0895 IMG_0974 - Copy

Er waren enkele dingen die we hadden afgesproken om te gaan doen tijdens deze vakantie.

Het eerste was de Puy de dome bezoeken. Met het treintje naar boven en beneden is wel een goede manier om van het mooie uitzicht te genieten. Het was er prachtig. Thomas en ik zijn nog een keer terug geweest om hem lopend te beklimmen. Omdat we hoopten de zonsopkomst daar te kunnen zien waren we erg vroeg vertrokken. (half 4) Helaas was het die ochtend mistig, maar we hebben genoten van de wandeling. We gaan dit nog een keer doen.

Het andere was Becajat bezoeken. Daar ligt een terrein waarbij je tussen bomen kunt klimmen via lastige en minder lastige parcours. Ook hier hebben we genoten en na een paar uur waren we moe maar voldaan.

Het laatste was de garage en de schuur xylophenen. Ik denk niet dat dit een officieel werkwoord is, maar het is echt wel werk. Xylophene is een middel om hout te beschermen tegen houtwurm, boktorren en andere beestjes die verzot zijn op hout. Dit breng je met een kwast op. En dat wel in drie lagen. In totaal hebben we zo’n 30 liter van dit spul weggeschilderd. Een paar lamme armpjes tot gevolg.

IMG_0861 IMG_0888IMG_0866 IMG_0875 IMG_0885

Maar daarna is het wel erg lekker ontspannen in het zwembad. Deze zomer konden we daar volop gebruik van maken. Heerlijk afkoelen en opfrissen.

IMG_0990 IMG_0987 - Copy IMG_0984 - Copy IMG_0965 - Copy IMG_0889 IMG_0864

Natuurlijk was het insmeren met Xylophene niet het enige klusje. Wat er zoal gebeurd is.
– Garage deur verstevigd
– Schuurdeur van een degelijk slot voorzien
– Spullen verhuist van de bijkeuken (zo zijn we de garage naast het huis gaan noemen) naar de schuur
– Schilderen van de garage deur en nieuwe latten
– Stuk pad leggen en voegen
– Anti mousse op de nieuwe daken
En dan ben ik er vast wat vergeten.

IMG_0970 - CopyIMG_0972 - CopyIMG_0980 - CopyIMG_0988 - CopyIMG_0973 - Copy

Wat we echt niet vergeten zijn, is om ook te genieten. Van het weer, van de omgeving en van bezoek.

IMG_0998 - Copy IMG_1002 - Copy IMG_1003 IMG_0872