Zomer 2016

Eigenlijk was het dit jaar een hele intensieve maar ontspannende vankantie. En anders dan de afgelopen jaren. Het klussen gaat nog wel door, maar is niet meer zo uitgebreid als de eerste jaren. Hoewel als je dan terug kijkt, is er veel gebeurd.

Zoals gewoonlijk begonnen we met het zwembad. En net als elk jaar is dat weer een heel karwei om de grond wat vlak en onkruid vrij te krijgen. In totaal werden er zo’n 8 kruiwagens grond en even zoveel kruiwagens met onkruid en wortels verwijderd voordat we het zwembad konden opzetten. En dan stond hij nog op de zelfde plek als vorig jaar. Maar als het goed is, is het de laatste keer. Een van de klussen die we met de buurman hebben besproken is het storten van een betonvloer van 5 bij 5 zodat het zwembad daar op kan.

Plaats klaarmaken voor het zwembad Het pad word hersteld Het ligt er al veel beter bij Veel beter zo Stuk nieuw pad Laatste stukje voegen voor dit jaar

In die eerste week hebben we ook nog heel wat andere klussen gedaan dan de tuin opruimen.
– Het afdak bij de garage werd in de beits gezet
– Het pad werd herstelt
– Het hokje van de waterbron werd herstelt
– Slaapkamerdeuren werden geverft
– De buitenlamp kreeg een verflaag
– Het naambordje kreeg een laklaag
En dan hebben we het nog op het gemakje gedaan.

  Planken voor de bron Ziet er weer netjes uit Het hout werd gelakt Lampje geschilderd

Word het slechter of beter weer? Deur zit strak in de lak

Toen waren we wel toe aan wat rust en dat dachten we te vinden bij de Mont Blanc. Via het meer van Annecey zijn we naar Saint Gervais gereden. Een prachtige rit, waar je moeilijk foto’s kon maken. Maar de dag daarop hebben we dat goed gemaakt op de Mont Arbois en Mont Joux met uitzicht op de Mont Blanc. Wat een mooi uitzicht.

Meer van Annecey Mont Blanc Daar kun je wel even voor gaan zitten nog maar een vergezicht Omdat het niet gaat vervelen je word er stil van Relax

Eenmaal terug was het al snel zo dat Miranda en Thomas zouden komen voor iets meer dan een weekje. Die week was er eigenlijk maar 1 klus gepland en dat was het dak schoonmaken en inspuiten met anti-mousse om te voorkomen dat er mos op gaat groeien. Toch is er iets meer gebeurd. Al pratend met de buurman over wat klusjes die we hem willen laten doen, kwam ook het aanvullen van de houtvoorraad naar voren. Omdat hij de opdracht had gekregen om een stuk omgevallen bos op te ruimen, had hij zelf te veel hout en konden we wel een karrevracht overnemen. Dan moet je daar wel even voor sjouwen natuurlijk.

Op het dak Dat is best wel hoog Resultaat mag er zijn Karretje hout Dat betekent sjouwen wel zo leuk om dat samen te doen

En de rest van de week hebben we van alles gedaan. De zaterdag stond geheel in het teken van Geocaching  omdat er een groot event was in Saint Clement. Ondanks dat het eerst wat regende, was dat een hele leuke dag. We zijn zelfs een rotswand op geklomen. Wat een leuke, inspannende ervaring. En voor de geocachers onder ons, we hebben ook de O.C.B mogen bewonderen.

Het begon met regen Was best wel nat De locatie met de waarschuwing Uiteindelijk werd het beter en gingen we de boom in zelfs de rotswand werd beklommen O.C.B.

Een andere dag hebben we wat dorpen en zo bezocht aan de andere kant dan waar we normaal heen gaan. Dat was ook wel erg leuk. Ondanks dat we voor het museum net te laat waren, de brouwerij die we wilde bezoeken dicht was en het erg heet was, hebben we genoten van de omgeving en zeker van het uitzicht. Zeker die van de Puy St Ambroise

Chavroches Montaiguët-en-Forez Puy St Ambroise Jaligny-sur-Besbre Jaligny-sur-Besbre

En naast de Mont Blanc, zijn we weer langs de Puy de dome gegaan. Thomas en Mirande zijn hem via de ene kant opgelopen en wij zijn met zijn alle via de andere kant naar beneden gegaan. Dat was een flinke wandeling maar ook hier was het erg gezellig.

Puy de Dome Fietsen

Het fietsen hebben we alleen aan de kinderen overgelaten. Ik kan wel zeggen dat dit is omdat we maar 2 fietsen hebben, maar gezien het landschap en de warmte, hadden we het toch niet gedaan.

Biertje op zijn tijd Clematis Toch weer wat pruimen Ook verschillende kruiden geven een mooi sfeerLeuk doorkijkje De auto zou er weer kunnen staan

Al met al hebben we genoten en komen we zeker terug. 😉