Zomer 2017

 

Dit jaar was wel een hele relaxte vakantie. Het begon al met de heenreis. Er was ons beloofd dat het een zwarte zaterdag was en dus enorm druk. Maar we hebben nog nooit zo weinig verkeer op de weg gezien als deze keer. In Lille waren we bijna de enige op de weg en zelfs in Parijs was het zo rustig dat we er even aan dachten om een rondje Champs-Élysées te gaan doen.

Op de plek van bestemming ging het relaxen gewoon door. Het zwembad opzetten ging zo eenvoudig. Geen onkruid verwijderen, geen grond gelijk maken. Gewoon even het beton aanvegen en het zwembad kon erop.

Een nestje puttertjes in de tuin Zomer in de tuin Regionale markt

Dan hebben we nog de kwestie van het grasmaaien. Zeker met deze hoogte kost dat veel moeite. Ten eerste het maaien en het duwen van dat ding, maar daarnaast ook het harken van het gras dat er achterblijft en niet in de maai bak terecht kwam. We hebben nu een benzine grasmaaier gekocht die uit zichzelf vooruit gaat en netjes het gras in de bak gooit. Heerlijk gewoon. De eerste keer had ik nog een koptelefoon opgezet, maar de motor loopt zo rustig, dat dat niet nodig is.

Vlinders in de tuin Iets verder van huis Chateau De la Roche Villerest Lapalisse Moulins

En als laatste hebben we het eigenlijk niet zo druk meer met klussen. Er komen steeds meer dingen af. Natuurlijk blijft er wel wat te doen. Maar dat kan op het gemakje. Zo hebben we deze keer onder andere het pad naar de bijkeuken gelegd, het terras aan de voorkant afgemaakt, het pad vanaf de waterput naar de schuur gelegd en het nodige schilderwerk. Bijna niets dus.

Volgend stukje pad vanuit de schuur Het stukje er tussen is ook gedaan Terassje voor  Deuren en stijlen netjes in de lak Ventilator voor de nodige lucht circulatie

Dus veel tijd om te genieten. Van elkaar, want we waren 2 weken samen. Van de omgeving en de vlinders. En van het bezoek van Thomas met zijn vriendin. Van het uitzicht op de Puy de Dôme en al het andere moois in deze omgeving.

Puy de Dome met het puntje nog in de mist Puy de Dome Puy de Dome De afzuigkap hangt eindelijk ook recht Bijkeuken ingericht En in gebruik

En dan kun je de laatste dag ook nog eens genieten van een goed glas port met een heerlijk stukje kaas.

Op nog veel van dit soort vakanties