Zomer 2018

De vakantie begon met een andere rit naar onze woning dan dat we gewend waren. Eerder dit jaar waren we op een doordeweekse dag door Parijs gegaan, wat nogal vertraging opleverde. Om dat nu te voorkomen, hadden we besloten via Meaux en Melun te rijden. Natuurlijk wilde de navigatie daar niets van weten, dus hebben we op de borden gereden. Dat ging prima. En het duurde maar een half uurtje langer dan de normale route zonder files. Dus zeker voor doordeweekse dagen of zwarte zaterdagen is dit voor ons een uitkomst. Ook voor de terugweg.

Bus van Miranda op de pakeerplaats Er werd onder andere een stopcontact aangelegd voor de omvormer

Thomas was er al, dus dat was makkelijk. Alles was al open en draaide om zo maar te zeggen. Zelfs het zwembad stond al op. Alhoewel hij lek was en je eigenlijk constant water moest toevoegen. We hebben daarom maar besloten om op Maandag een nieuwe te gaan halen. Het was wel erg gezellig om er een dag te zijn met Thomas en Brigitte. Dat mogen ze best herhalen. Op Dinsdag kwam Miranda met haar Camper bij ons. Het zwembad was toen al bijna vol. Gelukkig maar want het was goed warm geweest tijdens het rijden. De dagen daarna zijn we wat in de weer geweest met de bus. Onder andere het aansluiten van de huishoud accu’s.

Om het zwembad sneller te laten leeg lopen er maar een snee in gegeven Het nieuwe zwembad

Toen zij vertrok, zijn wij richting Grenoble gegaan, waar we een aantal leuke dagen hebben doorgebracht. Zie hiervoor een aparte pagina.

De schuurdeur kan nu helemaal open Pad wordt voorzien van cement Weer een stuk erbij

Het weer was over het algemeen erg goed. Zelfs wat te warm en beetje te weinig regen. De rivier stond bijna droog. Na de andere halve week vakantie, wilde we nu toch nog wat doen. Wat blijkt is dat er terugkerende werkzaamheden zijn, zoals de sloot schoonmaken. Dat klusje viel dus wel een beetje tegen en nam behoorlijk wat tijd in beslag. Natuurlijk werd de tuin weer aan kant gebracht, wat deze keer niet al te veel tijd koste.

zie die strak blauwe lucht. Dat was bijna elke dag zo De pruimen zijn bijna rijp. Stenen verplaatst zodat ze niet in de weg liggen voor het zagen Als je ziet hoe groot alles is geworden.

Daarnaast gingen we verder met het pad, werden de ramen boven geschilderd en hebben we de tafel die we meegenomen hebben uit Nederland geschuurd, geverfd en in elkaar gezet. Dat laatste was nog een aardig klusje, maar het is een lekker grote tafel. Met de buurman hebben we afgesproken dat de 2 bomen bij de parkeerplaats omgezaagd worden. De ene is dood en om er nu 1 te laten staan is geen gezicht. Hij gaat ze van de winter omzagen, zodat Thomas en ik daarna de bomen in stukken kunnen zagen. Er komt natuurlijk ook wel weer een klusje bij wat er met de lege ruimte moet gaan gebeuren. Het idee is er wel. Dat zie je vanzelf verschijnen op deze pagina’s

In het center van Mably kwamen we dit tegen De vecluse Het kanaal met een typisch smalle boot

Natuurlijk zijn we ook wezen cachen. Omdat het nog steeds zo warm was, hebben we dat in de ochtend gedaan. Dan valt de temperatuur nog mee. Groot stuk van de wandeling was onder de bomen. Het was een mooie omgeving.

De tafel nog in pakket thuis Het onderstel En netjes gedekt

Je merkt in het totaal dat er minder nieuwe dingen opgepakt hoeven te worden, maar dat er wel regulier onderhoud gaat komen. We hebben het tenslotte al weer 9 jaar en zijn in die tijd zo ongeveer een heel jaar daar geweest. Als je het zo bekijkt is er al heel veel gebeurd in korte tijd.

De haag werd gesnoeid Dit is een stukje proef pad. Kijken of het zo blijf liggen
Zoveel vlinders. De parelmoermot, netelmot of gewone brandnetelmot (Pleuroptya ruralis) Een waterjuffer En de laatste vlinder. Een citroenvlinder (Gonepteryx rhamni)