Zomer 2019

Deze zomer hadden we afgesproken om in Gouttelange te blijven en niet nog een week wat verder te trekken. We wilden graag wat dingen afmaken, genieten van de woning en in de omgeving gaan wandelen. Dat zou al druk genoeg worden.

Het eerste dat we gedaan hebben, is hout besteld bij de BricoDepot. We hadden hout nodig voor de vlonder en voor de bank. Een beetje te veel om in de auto te vervoeren.

Zij konden het de week erop al snel leveren. Daardoor hadden we mooi tijd om de tuin verder aan kant te maken en de plek voor de vlonder alvast voor te bereiden. Het zwembad hoefden we niet op te zetten, omdat Thomas al een week eerder in de woning was geweest en dat gedaan had.

Het hout werd op tijd geleverd door een enorme vrachtwagen en daarna konden we verder met de vlonder. Die moest eerst af, zodat de picknick tafel er op kon en er ruimte kwam voor de bank.

Het begin is er Nog maar een stukje in de warme zon En de picknick tafel kan er staan

Ondertussen waren we ook aan het pad bij de vlonder en het pad naar achteren bezig. We werkten goed samen als een team. Ik leg de grote keien zo goed mogelijk neer en Laura vult het op met kleinere steentjes. Daarna maak ik het cement en voegt Laura ze. Het schiet daardoor lekker op. We zijn er trots op.

Nog een klein stukje dat schiet al lekker op Eindelijk klaar van huis tot achterkant
Passen en meten Alleen nog wat cement er tussen Dit stuk pad is opgeknapt

Daarna was de bank aan de beurt. Dat was nog wel de grootste klus. Ook hier verliep de samenwerking prima. De een zaagde en boorde, de ander schilderde er op los. Uiteindelijk stond er een bank van 3 meter met enkele losse armleuningen voor de comfort en 2 tafeltjes/voetenbankjes/verrijdbare zitplekjes

Kijken of het gaat passen Alles werd geschilderd Wat losse onderdelen Wordt wel groot Een van de tafeltjes of voetenbankjes Dat is lekker opgeschoten De verplaatsbare armleuningen Alleen nog de juiste kussens

En tussendoor werd er nog van alles in de tuin gedaan en het nodige geschilderd.  Er werd alvast voorbereidingen getroffen voor de haag die we in het najaar willen gaan plaatsen. Dus we hebben niet stil gezeten.

hier is het onkruid ook weer weg Dak moest ook even schoon Stuk beter zo Druk in de weer om het stuk onkruid vrij te maken Ruimte klaar voor de haag Een afschijding van stenen Dit jaar heel wat siervruchten Kastanje boom gesnoeid Raam is geverfd

En we hadden nog genoeg tijd over om te genieten van een port met kaas en worst, heerlijk koken, een duik in het zwembad, een oldtimershow bezoeken en flinke wandelingen. Die waren best pittig omdat het eigenlijk nergens vlak is. We hebben heel wat afgeklommen en ik ben trots op Laura dat ze dit allemaal maar gedaan heeft.

Citroen AMI 8 break tijdens een auto show Stuwmeer bij Roanne Morel aan de andere kant van de heuvel Een beekje tijdens het wandelen Charroux een van de vele gerechten

Helaas is het altijd weer tijd om terug te gaan. Dan moet er opgeruimd worden.

Het lege zwembad Zwembad opgeruimd

Maar als afsluiting toch nog wat mooie plaatjes

Deze vlinder zagen we volop Een mooi uitzicht Grote glimmende kevers