Zomer 2020

De vooruitzichten voorspelden dat het een paar hele warme weken zouden worden. En dat is deze keer geheel uitgekomen. Op een onweersbui na, is het elke dag stralend weer geweest. Vaak zelfs een beetje te warm. Dus heel erg veel is er niet gebeurd.
Op de heenweg zijn we een klein stukje over een andere weg gegaan. Hierdoor kwamen we langs een groot zonnebloemenveld en zagen we een klein kasteel. Leuk om eens anders te rijden.

Na de benodigde boodschappen met inachtneming van de coronaregels, waren we mooi op tijd op de plaats van bestemming. Als eerste moest natuurlijk gelijk het zwembad aangezet worden. Toen hij een eind vol was, bleek er een klein gaatje in te zitten. Gelukkig was die goed te plakken, want zonder zwembad met deze temperatuur, had niet leuk geweest.
Bij het opruimen van de spullen, kwam Laura nog een dode vleermuis tegen. Die hebben we maar bewaard voor Miranda.

Na enkele dagen waarin we vooral de tuin hebben gedaan, kwamen Nellie en Wim op bezoek. Door het mooie weer en het feit dat er veel gesloten was, hebben we met hen vooral veel gewandeld. Wat is het toch een mooie omgeving.

Natuurlijk hebben we ook nog wat anders gedaan dan wandelen en zwemmen. Voor de bank werd nog een extra schuine rugleuning gemaakt, zodat je er anders op kan zitten, er werd heel wat afgeschilderd, zoals de luiken en verschillende ramen, werd er een stukje pad aangelegd, hebben we in huis nog wat opgehangen en we hebben een nieuwe compostbak gemaakt.

In de tijd dat we er waren, hebben we regelmatig koeien gezien die niet in de wei stonden en waar geen boer bij was. De buurman gaf aan dat dit wel regelmatig voorkomt tegenwoordig. Ze houden daardoor wel de kanten van de weg kort, wat eten dat kunnen ze wel.
Op het terras was weer een zwarte roodstaat aan het broeden. Aan het begin toen we er waren, hadden ze er wat moeite mee, maar toch zagen we op den duur jongen in het nest.

En tenslotte nog wat foto’s van wat vlinders. Die waren er volop, al waren er helaas 2 vlinderstruiken doodgegaan. Daar komen zeker nieuwe voor.