Zomer 2021

Al vrij vlot na de vakantie in Juni, gingen we al weer, maar dan voor 3 weken. En het beloofde een gezellige vakantie te worden. Miranda en Tim zouden er al zijn als wij er waren en nog een aantal dagen blijven. En aan het eind zouden Thomas en Brigitte komen, die na ons nog enige tijd blijven. En als verrassing zijn mijn zus en haar man ook nog langsgeweest.

Het weer in deze vakantie was wat wisselvallig. Zoals in heel Europa was het niet zo heet als dat het anders kan zijn. Op zich wel zo prettig. Als het niet zo heet is, doen we eigenlijk meer.

Maar we wilde ook het nodig om de woning doen. Zo werd er weer volop geschilderd en de kabel voor de electriciteit in de schuur werd opnieuw gelegd. Dat bracht met zich mee dat er twee delen van het pad ook opnieuw gelegd moest worden. Maar het is nu wel weer netjes en aangesloten op een aparte stop.

Ook werd er een klusje gedaan, wat al heel lang gedaan moest worden. De mozaïek voor de schaaktafel werd afgemaakt. Het was vaak te warm of het regende. Nu was het er ideaal weer voor.

We hadden nog wel pech. De vaatwasser gaf het op. Het lijkt heel simpel om die te vervangen, maar de afvoer die de vorige keer al een probleem was, was dat nu weer. Na wat denkwerk, werd er een oplossing gevonden en gelukkig hadden we nog genoeg spullen in de schuur om het uit te voeren.

Iets anders dat al lang in de planning zat, was de oude houten kruiwagen van nieuwe planken te voorzien. Die waren rot en het zou mooi zijn, zouden er nieuwe op liggen.

In de omgeving zag je dat er al voorzichtig weer het een en ander georganiseerd. Zo ook een kunstenaarsmarkt in Montaigu-le-Blin, waar we gelijk ook nog maar een rondje hebben gelopen

Daarnaast hebben we veel gewandeld en genoten van de omgeving. Tijdens het wandelen hebben we ook ons best gedaan om nog enkele geocaches te vinden. En het leuke was dat we bij sommige de derde persoon waren die deze ooit gevonden had.

Door het mooie weer, wat toch wat minder heet was als anders, waren er heel veel bloemen in de tuin die in bloei stonden.

Tot slot nog wat andere foto’s om deze heerlijke vakantie mee af te sluiten.