De Fosse Septic

foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Swaag En France

Na het benodigde papier werk, kon de aannemer snel aan de slag. Het weer bleef gunstig en hij kon er snel aan beginnen. Voor ons was dit heel vreemd. Er gebeurd wat rond de woning en je bent er niet bij betrokken. Gelukkig stuurde de aannemer een aantal foto`s zodat we konden zien wat er gebeurde.

Het eerste plan was om de fosse septic naast het huis te leggen en het uitvloei veld achter in de tuin. Dit werd echter door de instantie die hier over gaat afgekeurd. Het zou kunnen gebeuren dat het water van de Ruisseau in het uitvloei veld zou lopen en dit is niet toegestaan. Vandaar dat de tank zelf nu dicht bij het huis kwam te liggen. In het terras wat we ook gevraagd hadden om aan te leggen. Dit kwam dus mooi uit. Het uitvloei veld kwam nu naast het huis te liggen. Een stuk hoger dan de Ruisseau. Voor alle zekerheid moest er nog wel een terugslagklep ingebouwd worden, zodat er zeker geen water terug het systeem in zou kunnen lopen.

Het terras is nu klaar en ligt er goed bij. Er moet nog wel iets aan gedaan worden. De openingen van de fosse septic om de bioballen schoon te kunnen maken, liggen dicht bij de deur en zien er wat minder mooi uit. We wisten nog niet precies wat er op het terras zou komen. Stenen of hout. Doordat er eenvoudiger luiken te maken zijn in hout dan in steen, zullen we voor een houten vlonder vloer gaan. Maar dat heeft nog geen prioriteit. Eerst binnen maar eens af.

Tijdens de werkzaamheden, heeft de aannemer nog bezoek gehad van deMarie de St Pierre Laval. Dit kwam vooral doordat bij de oude buurman een camion in een schuur terecht was gekomen en er nogal wat brokstukken dicht langs de weg lagen. Het weggetje is al niet erg breed en er zit een haakse bocht in waarna het behoorlijk stijl omhoog loopt. Bijna een echte haarspeldbocht vlak voor onze woning. De weg gaat naar Choly en vandaar kun je naar St Pierre Laval. Om daar te komen met een zware vrachtwagen is het beter om een andere weg te nemen. Deze weg loopt evenwijdig aan de Ruisseau en komt later op een bredere doorgaande weg naar St Pierre Laval of Arfuielles. Dan vermijd je de scherpe bocht en steile weg.

De Marie gaf aan dat de werkzaamheden die aan de gang waren, pas hadden mogen plaatsvinden na zijn goedkeuring. Dit is anders als in de meeste plaatsen. De landelijke overheid moet goedkeuring geven voor het plaatsen en geeft ook deze vergunning uit. Het was verder niet erg en hij vond het er netjes uitzien. Dus dat is wel positief. We zullen in de nabije toekomst een bezoek brengen aan de Marie zodat hij weet wie we zijn.