Herfst 2022

Deze vakantie is altijd wel een klus vakantie. Naast dat de tuin winterklaar gemaakt moet worden, zijn er altijd wel dingen die moeten gebeuren. Maar daarnaast genieten we natuurlijk wel.

En zeker als het van zulk weer is al in deze vakantie. Het leek wel zomer. In de ochtend was het nog wat fris, maar al snel liep de temperatuur op tot een aangename 20 tot 25 graden. Soms zelfs warmer

Er moest heel wat gesnoeid worden. En dus ook heel wat verbrand. In de avond gingen we dan nog even door met vuurtje stoken, maar dan om het eten erop te koken.

En voor het eerst Pizza deeg zelf gemaakt. Je moet dan wel op tijd plannen dat je pizza wil eten, maar het smaakt prima.

De buurman had het muurtje al klaar. Dat maakt de talud een stuk steviger. Tegelijkertijd moest er nog een boom om, omdat zijn wortels de brug kapot aan het maken was. Dat hout moest natuurlijk in stukken gezaagd worden.

Laura heeft enkele luiken geschilderd, zodat die er nog een tijdje tegen kunnen en ik heb de composthoop verstevigd. Elk jaar halen we er toch aardig wat kruiwagens grond uit, die goede mest is voor de tuin.

Naast al dat werken, vonden we ook nog tijd om een stukje te gaan wandelen. Het zag er allemaal veel groener uit dan tijdens de zomervakantie.