Mei 2016

Wat vliegt de tijd. Gelukkig maar want dan kunnen we weer een weekje door brengen in Frankrijk. Laura hield al enige tijd het weer in de gaten en het zag er uiteindelijk naar uit dat het best eens een mooie week zou kunnen worden. De laatste jaren viel het vaak wat tegen en de laatste weken had het heel wat geregend.

Daar kwamen we later ook achter in een gesprek met de buurman. Die was druk bezig met een soort waterkering. Zijn huis ligt nog iets lager dan dat van ons en hij scheen nogal wat last gehad te hebben van het water wat via de weg naar zijn huis liep.

Ze staan er weer netjes bij. Uitzicht vanaf de camping
De nieuwe stoelen. Er konden er maar 2 mee. Volgende keer de anderen

De eerste dag zijn we gelijk bij mijn ouders langs geweest. Ze hadden uiteindelijk een andere camping gevonden dan voorheen en we waren benieuwd hoe het daar was. Onderweg hadden we nogal wat regen gehad, maar toen we daar waren, brak de lucht wat open en konden we nog genieten van het uitzicht op deze camping. Vlak nadat we vertrokken waren begon het al weer te regenen. Maar goed, het zou beter worden en dat bleek ook waar te zijn. Zondag was het nog fris, maar daarna was het heerlijk weer om buiten bezig te zijn.

Hier kun je zien dat er nog wat te doen is Met de bosmaaier het gras maaien zo hoog was het Pakeerplaats was ook toe aan schoonmaakbeurt Kruiwagens vol met onkruid

En dat was nodig ook. In Februari hadden we weinig tot niets aan de tuin gedaan, behalve wat snoei werk. En nu had het gras zijn kans waargenomen en had zich flink uitgebreid. Aan de slag dus. Zeker ook omdat we nog wat plantjes mee hadden genomen zoals siervruchten en courgettes.

De meegebrachte courgette De plantjes zijn weer te zien en de siervruchten zijn gepland Het nieuwe stukje ontdaan van het onkruid Detail van de tuin Bloemetjes voor de bijtjes Detail van de tuin Grasveld, tuin en pad liggen er weer netjes bij.

Gelukkig hebben we ook nog wel wat andere dingen kunnen doen zoals het afmaken van het schoenenkastje en het ophangen van de kast in de schuur.

Het kastje hand net op. Was best wel zwaar Het kastje ingericht

Het schoenenkastje wordt in de beits gezet Het schoenenkastje is klaar voor gebruik

En natuurlijk genoten van het mooie weer en de prachtige omgeving.

Kasteel die we tegenkwamen tijdens het cachen Detail van het kasteel
Blauwe kruis waar we altijd langskomen met de auto, maar nu lopend Uitzicht tijdens wandeling

We kwamen weer een kleine slang tegen. Na wat zoekwerk, kwamen we er nu achter dat het een ringslang is. Dit is nog wel een jong exemplaar als je leest dat ze wel een meter kunnen worden.

Ringslang Genieten van de zon