Juni 2014

Net als vorig jaar hebben we besloten om in Juni een lang weekend met zijn tweeen te gaan. Ten eerste om er even tussen uit te zijn en ten tweede om de tuin op te ruimen, zodat we niet in de zomer eerst heel lang bezig zouden zijn om de tuin op te knappen. Dat was ons vorig jaar goed bevallen. Dus waarom niet nog een keer.

Je begint al te zien dat de tuin wat voller wordt. De planten zijn goed aangeslagen en beginnen snel te groter te worden. De eerste dagen was het heerlijk weer en schoten lekker op.


Op zaterdagavond kregen we nog even wat noodweer. We hoorden het al een tijdje rommelen en zaten op de veranda eigenlijk te genieten wat voor natuurgeweld en er allemaal plaatsvond. Het begon flink te waaien en Laura ging de ramen boven even dichtdoen. Dat was maar goed ook wat enkele minuten later zaten we voor een hele korte tijd in een soort wervelwind. De tafel werd opgelicht, stoelen vlogen over de veranda en voor je het wist was je doorweekt. Grote hagelstenen en heel wat andere nattigheid. Binnen enkele minuten was het weer voorbij. En toen bleek dat er een boom die we even daarvoor op de foto hadden gezet, ontworteld was. Kun je nagaan wat een geweld. Ook bij de auto lagen heel wat flinke takken uit de bomen, die we maar opgeruimd hebben, anders kon er niemand door. De volgende dag konden we toch weer genieten van het heerlijke weer. (En port en kaas en worst ;-))